≡ Meniu

Asus Zenbook UX303LB-DQ014P, laptop ultraportabil cu ecran QHD+

Asus Zenbook UX303LB-DQ014P reprezintă ultima generație care a fost lansată recent. Laptopurile sunt cele mai bune gadgeturi pentru uz office și o tabletă nu oferă atâtea dotări, deci nu sunt atât de funcționale. Designul e plăcut și din lateral să observă lipsa unității DVD. Oricum, nu e nevoie de ea deoarece are USBuri.

Dacă acest laptop e prea scump, alegeți unul clasic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus Zenbook UX303LB-DQ014P, laptop ultraportabil cu ecran QHD+

Configurația acestui model e cu Core i7-5500U, Intel HD 5500, memorie de 8GB, SSD generos. Deci nu poate fi folosit pentru altceva (mă refer la jocuri). Ecranul de 13.3 inci nu e mare dar are o rezoluție de 3200 cu 1800 pixeli. Această rezoluție e numită și Quad HD+, adică e similară cu cea 4K (e cât patru imagini ale unui laptop de 17 inci – 4*900p). Tehnologia touch e utilă cu un sistem de operare Windows 8.1 deoarece interfața e concepută pentru a interacționa cu degetele.

Memoria RAM e una de 8GB la o frecvență de 1600 MHz și nu acceptă mai mult dar nici nu are sens mai mult. Poate că spațiul de stocare nu e mare dar un SSD e mult mai bun decât un HDD. Placa video dedicată nu am specificat-o mai sus, dar e una GeForce 940M de 2GB. Poate rula jocuri la detalii medii dar nu e cea mai grozavă.

Dotări sale sunt următoarele: difuzoare stereo, microfon integrat, cameră web HD, card reader, DisplayPort de tip mini, HDMI, USB-uri etc. E bine că toate USBurile sunt de tip 3.0 deoarece viteza de transfer e mare. Bateria de 3 celule are o autonomie bună și se datorează faptului că are o configurație cu consum redus. Alte caracteristici speciale sunt: tastatura iluminată, securitate cu LoJack, touchpad cu gesturi, carcasă din aluminiu, husă inclusă și Windows 8.1 Pro.

Plusuri: are tehnologie WiFi, carcasă din aluminiu, ecran multi-touch cu imagine 1800p, SSD mare, DisplayPort etc.
Minusuri: nu se adresează oricui.

Asus Zenbook UX303LB-DQ014P e alegerea corectă pentru cei care vor portabilitate dar și performanță. Poate fi folosit cam de oricine deoarece are configurație multimedia, iar pentru cei care vor un laptop de tip business, un cititor de amprentă ar fi necesar (pentru un plus de securitate).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu