≡ Meniu

Asus ZenBook UX305CA-FC054T, laptop ultraportabil cu Intel Core m5

Asus ZenBook UX305CA-FC054T nu se poate compara cu un laptop oarecare deoarece e mult mai portabil și dotările sunt aceleași. Bineînțeles, nu are unitatea DVD, tastatură numerică și porturi USB numeroase. Toate dotările anterior menționate sunt depășite de noile tehnologii, adică unele periferice pot fi conectate wireless -+ mouse wireless, căști wireless, multifuncționala o puteți conecta la router, internet wireless etc. În plus, eu prefer să folosesc stickurile USB 3.0 datorită viteze de transfer a datelor și diskurile mi se par destul de mari și greu de transportat.

Bugetul pentru acesta trebuie să fie mare și cam toate laptopuri acestei serii sunt așa de scumpe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus ZenBook UX305CA-FC054T, laptop ultraportabil cu Intel Core m5

Procesorul său e destul de rar deoarece nu-l vedeți pe orice platformă mobilă – m5-6Y54. E unul dintre cele mai mici procesoare deoarece e cu tehnologie 14 nm, iar consumul e corespunzător (mic). E nevoie de unul ca acesta pentru că pe un laptop așa de compact nu se poate pune o baterie prea mare. Există și utilizatori care lucrează pe el și țin laptopul mai tot timpul conectat la priză. Adică nu se folosesc de acea baterie doar când eventual rămâneți fără curent.

Ecranul său e destul de avansat – panou IPS, iluminare LED, rezoluție 1080p. Claritatea oferită e similară cu cea oferită de ecranul tabletelor. Un minus al acestor laptopuri e acela că nu pot fi upgradate configurațiile, dar e și normal pentru că sunt destul de subțiri (unele componente sunt chiar integrate). Un SSD e superior unui hard disk chiar dacă are un număr limitat de scrieri.

Ca și caracteristici speciale are: greutate scăzută datorită materialului din care e  confecționată carcasa – aluminiu, touchpad cu gesturi, port USB cu  Sleep-and-Charge, Windows 10 preinstalat, WiFi ac, bluetooth, baterie Li-Polymer de 3 celule.

Plusuri: autonomie de lucru mare, Windows 10, WiFi ac, carcasă din aluminiu, ecran splendid, performanțe impresionante.
Minusuri: nu e foarte ieftin.

Asus UX305CA-FC054T e doar un model al seriei ZenBook, iar restul variantelor sunt destul de similare (doar unele componente diferă ca generație). Dacă poza de sus e mică, atunci clipul de jos vă poate oferi o idee despre această serie.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu