Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

BenQ Zowie XL2411, monitor de gaming

BenQ ZOWIE XL2411 e un monitor de 24 inci pentru jocuri și face parte din seria Zowie. Față de alte monitoare se evidențiază cu un ecran care are refresh rate de 144Hz. Nu trebuie să îl confundați cu modelul XL2411T care e vechi întrucât acesta e unul nou.
Nu e un monitor multimedia ori business, ci de pro gaming, iar din această cauză are panel TN.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Sunt persoane care nu ar da atâta pe un monitor, dar așa ceva te poate ține câțiva ani fără să fie depășit. Oricum, prețurile la Benq sunt ceva mai mici decât la concurență și întotdeauna parcă oferă ceva în plus (că e un design mai plăcut sau că vine cu o tehnologie nouă).

BenQ Zowie XL2411, monitor de gaming

Caracteristici importante

Dacă ești pasionat de jocuri atunci când vrei să-ți cumperi un monitor trebuie să te uiți la timp de răspuns, panel și rata de refresh. Dacă acestea sunt 1ms, TN și 144hz atunci ai dat de un monitor perfect.
Ca porturi are HDMI, DVI și VGA. Vine la pachet cu cablul pentru legarea la PC și în cele mai multe cazuri vei fi mulțumit de cablul cu care vine. Poate că alții vor cumpăra alte cabluri, dar în 99% din cazuri nu va fi nevoie deoarece vei beneficia de performanțe maxime cu ce are în cutie.
Nu e 4K, ci doar Full HD, dar acest lucru nu e un minus.

Ce (nu) mi-a plăcut

Evident că există lucruri pozitive și negative la orice aparat.
Avantaje ale modelului acesta ar fi că e solid, că e foarte bun la shooter-e, disponibilitatea Free Sync (ai nevoie de o placă video AMD pentru a beneficia de această tehnologie), imaginea instantanee (mulțumită refresh de 144hz și timpului de răspuns 1ms).
BenQ XL2411Z model 9H.LELLB.RBE e un monitor care excelează la timp de răspuns (deci imaginile sunt afișate foarte rapid), dar îi lipsește panelul IPS și portul DisplayPort.

Concluzie

Dacă ești pasionat de CS, Hired Ops (Contract Wars) sau alte jocuri „cu împușcături” atunci acest model ar fi recomandarea mea. Evident că e bun și la strategie precum Dota 2 (mulți îl aleg ca monitor pentru Dota), League of Legends și altele. Diferența dintre un monitor normal cu 60Hz vs unul de jocuri cu 144Hz va fi de la cer la pământ.
Alături e un clip pentru a vedea cum arată.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu