≡ Meniu

Bosch PIA645B18E, plită incorporabilă cu inducție

Bosch PIA645B18E nu e un aparat care se adresează oricui deoarece nu e foarte ieftin. Ținând cont că această plită incorporabilă e electrică cu tehnologie avansată de încălzire – inducție, nici nu puteți acea cine știe ce pretenții. Spre deosebire de o plită clasică, aceasta are un randament mult superior. Astfel timpul de fierbere e mult mai mic și mâncarea poate fi gătită într-un timp mai rezonabil. Există variante mai ieftine de la alte branduri dar eu recomand pe aceasta deoarece are arzătoare mai mari.

Nu toate plitele sunt la fel, unele oferă zone de gătit ovale sau dublu circulare. Puterea plitei se poate vedea și în prețul ei. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Bosch PIA645B18E, plită incorporabilă cu inducție

Alimentarea electrică e prezente la toate plitele însă la cele pe gaz e folosită doar pentru a aprinde arzătoarele. Această plită are 4 zone de gătit: două arzătoare mici de 1.4 kW și două arzătoare normale de 1.8 kW. Deci nu are un arzător mare dar și așa se poate alege temperatura și nu cred că veți folosi vase de dimensiuni mari.

La capitolul funcții are: timer, semnal sonor, blocare butoane, deconectare automată, indicator căldură reziduală, QuickStart, Restart, PowerBoost și PowerManagement. Funcția QuickStart mi se apre foarte interesantă deoarece ea pornește arzătorul imediat ce puneți vasul pe arzător. Un alt aspect care nu e oferit de plitele clasice e acela că plita nu se încălzește ci numai vasul e încălzit.

Pe partea de design se poate observa că finisajul e lucios deoarece e vorba de sticlă vitroceramică. Pentru a-l monta trebuie să aveți un blat cu grosime de minim 2 cm și dimensiunile nișei trebuie respectate din manual. Consumul de energie de 4600 W e cel maxim și e așa doar dacă folosiți toate arzătoarele (chiar și puterea trebuie setată la maxim).

Plusuri: oferă un randament ridicat, panou cu control touch, finisaj lucios pe negru și fiabilitate ridicată.
Minusuri: nu prea sunt.

Bosch PIA645B18E nu e o plită ieftină, motiv pentru care aveți nevoie de un buget ceva mai mare. Un cuptor cu finisaj negru/inox ar arăta perfect alături de aceasta și .

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu