≡ Meniu

Dell Inspiron 3000, laptop foarte ieftin cu Ubuntu

Dell Inspiron 3000 e cel mai ieftin model de la ora actuală și e vorba de seria 3000 și modelul cu același nume. Acesta poate fi cea mai bună soluție office deoarece un desktop nu va fi mai ieftin decât acesta (ținând cont că e nevoie și de monitoare). Am pus o poză mai jos dar și un clip la final, dar oricum arată ca oricare alt laptop de la acest brand și din seria 3000. Dacă nu vă interesează nici brandul, nici cum arată, atunci puteți lua care model vă place mai mult.

Alternativele sunt destul de puține în acest buget și nu toate oferă așa componente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Dell Inspiron 3000, laptop foarte ieftin cu Ubuntu

Procesorul e un Celeron N2840 care e bun deoarece mi se pare destul de bun pentru uz office însă viteza de procesare nu e foarte mare. Display-ul său e același ca la restul dar e loc de îmbunătățiri. Mă refer la rezoluție și unghiuri de vizibilitate dacă nu sunteți interesați de confidențialitate. Are destulă memorie RAM și deci nu mai trebuie să-i faceți nici un upgrade. Spațiul de stocare e generos ca la mai toate laptopurile și poate fi mărit doar prin schimbarea hardului ori prin conectarea unui hard extern.

Are doar placa video integrată din procesor și nu puteți avea pretenții la una mai performantă. Plăcile video cu memorie dedicată sunt prezente pe laptopurile mai performante, adică e nevoie și de un procesor mai bun care să evidențieze performanțele plăcii video. Dotările sale sunt următoarele: cameră web HD, difuzoare de 1W fiecare, tehnologie audio decentă, USB 3.0, USB 2.0, HDMI, bluetooth și WiFi. Ca și dotări, acest laptop prezintă: touchpad cu gesturi, securizare Kensington și Ubuntu.

Plusuri: e ieftin, arată bine, spațiu de stocare mare, multitasking bun și autonomie mare.
Minusuri: nu sunt.

Dell Inspiron 3000 nu e o alegere foarte performantă și e evident din cauza procesorului. Nu prea am ce să-i reproșez deoarece nu toate laptopurile ieftine au atâta memorie RAM sau un hard spațios. Am pus un clip dar voi trebuie să știți că arată ca oricare alt model din aceeași generație.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu