≡ Meniu

Dell Inspiron 3148, laptop de 11 inci cu ecran touch

Dell Inspiron 3148 e un laptop al noii generații de aceea are și procesor Core i3-4010U. E un Intel Haswell decent dar performanțele sunt scăzute și se poate observa ușor din nume sau frecvența procesorului. NU are dotări premium prea multe deoarece se dorește a fi un laptop ceva mai ieftin decât unele. Poate fi inclus în categoria ultraportabil, însă cu timpul cam orice laptop va fi subțire și ușor de transportat. Ar fi ideal dacă s-ar renunța la unitatea DVD și la modelele de 15 inci.

Dacă vreți ceva mai performant, trebuie să alegeți un laptop de 15 inci și în funcție de necesități, alegeți modelul corespunzător (office/multimedia/gaming). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Dell Inspiron 3148, laptop de 11 inci cu ecran touch

Configurația sa e una office și e evident după procesor dar și placă video. Placa video dedicată e un plus pentru un astfel de laptop însă trebuie să știți că nu prea veți putea juca jocuri sau să vizionați filme pe un ecran așa de mic. În general, laptopurile cu performanțe ridicate sunt cele de dimensiuni mai mari deoarece e nevoie și de un sistem de răcire corespunzător.

Ecranul de 11.6 inci are o imagine de tip 768p și datorită iluminării LED, contrast și culorile sunt mai naturale. Placa video a acestui laptop e Intel HD Graphics 4400 și poate o știți de pe alte configurații. Memoria RAM e importantă pentru că sistemul de operare necesită cam 2GB, însă consumă cam 1GB.

Puteți stoca destule pe un hard de 500GB de aceea nu e nevoie de mai mult. Nu poate fi comparat cu un laptop premium . Sistemul de operare e Windows 8.1 și e vorba de o versiune pe 64 de biți. E inclus și software-ul Office 2013, însă să nu vă așteptați la cine știe ce.

Plusuri: are Windows 8.1, greutate redusă, ecran multi-touch, autonomie bună în mod economic etc.
Minusuri: nu e prea ieftin pentru un laptop așa de mic.

Dell Inspiron 3148 e o alegere destul de bună deoarece poate fi un gadget 2 în 1, adică veți economisi timp dar și bani. Din păcate, în modul tabletă, acest gadget nu va fi prea portabil deoarece tastatura nu e detașabilă. Există modele care au tastatura pe post de stație de andocare, însă la acelea prețul e mai mare deoarece trebuie să incorporeze totul în ecran.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu