≡ Meniu

Dell Inspiron 3162, mini laptop de 1.1 kg

Dell Inspiron 3162 e un gadget ideal pentru cei care călătoresc sau vor un model office, adică cu Windows care să fie ușor de folosit. O tabletă cu Windows nu e la fel de interesantă deoarece are tastatură virtuală și funcționalitatea e limitată de tipul de interacțiune touch. Am pus poza de mai jos, iar pentru cei care vor să-l vadă mai bine, am pus clipul de prezentare de la final. Oricum, această serie oferă și variante pe alte culori, dar pe albastru mi se pare destul de plăcută.

Ca și la restul modelelor de la acest brand, numele e același indiferent că are un alt procesor (aceasta e și principala deosebire). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Dell Inspiron 3162, mini laptop de 1.1 kg

Aveți de ales între o variantă mai accesibilă cu Intel Celeron și una cu Intel Pentium, însă eu nu vă pot recomanda decât cea mai performantă alegere deoarece nu o veți regreta. Memoria de stocare e una de tip eMMC și poate fi de 32 GB, respectiv 128GB. Ecranul nu e foarte mare dar se poate conecta oricând un televizor sau monitor la orice laptop datorită ieșirii video HDMI. Chiar dacă e de numai 11.6 inci, rezoluția ecranului e de 1366 cu 768 pixeli. Un minus al acestor laptopuri ar putea fi faptul că nu sunt upgradabile, adică nu se poate pune mai multă memorie RAM sau un alt mediu de stocare.

Cu cât e mai mare un laptop cu atât e mai greu dar există și excepții, doar că acelea fac parte din alt segment care nu oricine și-l permite. Pe un laptop nou aș pune doar Windows 10 deoarece e cea mai reușită versiune dar și cea mai nouă.

Plusuri: greutate redusă, design plăcut, fiabilitate, autonomie de lucru satisfăcătoare, WiFi ac, USB 3.0, ecran HD.
Minusuri: nu prea sunt.

De ceva timp nu am mai văzut laptopuri așa de compacte și colorate de la un brand atât de cunoscut. Dell Inspiron 3162 nu poate înlocui un laptop mai mare cât timp aveți nevoie de performanțe superioare, deoarece un latpop mic nu poate avea cine știe ce componente deoarece nici bateria nu poate fi mare.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu