≡ Meniu

Dell Inspiron 5555, laptop performant cu AMD Quad Core

Dell Inspiron 5555 e doar unul dintre multele laptopuri ale acestei serii. Spre deosebire de alți producători, acesta oferă mai multe configurații iar numele e același. Toate au procesor cu chipset AMD, memorie de 4GB și hard disk. Acestea sunt principalele componente hardware, însă procesorul e diferit de la un model la altul (la toate e de tip APU – cu placă video integrată). Chiar dacă sunt diferite, toate au patru nuclee și fac parte din aceeași generație. Un laptop nou e întotdeauna mai bun decât unul mai vechi (componente mai performante, eficiente și porturi mai bune).

Ținând cont de diferențele și prețurile sunt mai diferite, astfel că veți găsi modelul corespunzător bugetului vostru. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Dell Inspiron 5555, laptop performant cu AMD Quad Core

Eu aș alege cel mai performant dintre ele deoarece nu e foarte scump și are un A10-8700P. Acesta dar și restul au o placă video integrată cu tehnologie Dual Graphics. Aceasta face ca ambele plăci video să lucreze împreună și nu separat cum se întâmplă la configurațiile cu procesoare Intel. Placa video dedicată nu e prezente pe toate laptopurile, ci doar pe cele mai scumpe, deci și mai performanțe.

Ecranul e același indiferent de alegere – 15 inci cu imagine HD. Chiar și dotările nu diferă: unitate DVD, USBuri, baterie de 4 celule, bluetooth, WiFi n, securizare Kensington, card reader, cameră web HD și altele. Eu cred că e o alegere inteligentă deoarece nu dați prea mulți bani pe ea și performanțe sunt pe măsură, fie că-l vreți pentru aplicații, fie pentru jocuri. Am observat că-i lipsește și tehnologia WiFi ac care e destul de populară însă dacă nu aveți o conexiune mai mare de 100 Mbps și un router WiFi ac, chiar nu-i văd rostul.

Plusuri: arată foarte bine, fiabilitate, performanțe mari, preț atractiv, dotări bune.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

Chiar dacă unele modele Dell Inspiron 5555 au Ubuntu, eu aș pune tot Windows deoarece cred că evidențiază mai bine performanțele sale (în special la cel cu A10). AM pus și un clip cu un laptop similar, dar designu le același ca la restul seriei 5000 de 15 inci.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu