≡ Meniu

Dell Inspiron 5567, laptop din seria 5000

Dell Inspiron 5567 e un laptop de generație nouă cu procesor Kaby Lake și caracteristici de top adresat segmentului de clienți interesați de un model premium.
Există modele care vin la pachet cu Windows 10 și altele care vine cu Linux.

Modelul acesta de 5567 vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. În configurațiile disponibile sunt modele cu i5 și i7, dar eu vi le recomand pe cele cu i7 întrucât procesorul e cea mai importantă componentă dintr-un PC.

Dell Inspiron 5567, laptop din seria 5000

Pro

Vine cu procesoare din generația Kaby Lake (i7-7500u sau i5-7200u), iar asta înseamnă că performanțele vor fi unele de top indiferent de situație. De exemplu, procesorul i7-7500U scoate 5248 puncte la benchmark. E destul de mult pentru un U, chiar dacă nu se ridică la nivelul unui procesor HQ (cu patru nuclee).
Memoria RAM e de 4 sau 8 giga, iar dacă vreți mai mult atunci se mai poate adăuga. Memoria e de tip DDR4. Există și modele cu 16 giga de RAM, dar nu știu la ce v-ar ajuta o capacitate așa de mare… 8GB e mai mult decât suficient.
Ecranul e unul clar cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar pentru a u vă obosi ochii atunci când lumina e puternică acest model are strat anti-orbire (anti-glare). Panelul e unul IPS, iar din această cauză o să aveți parte de unghiuri de vizibilitate bune.
Bateria e una care ține mult, adică vreo 5-6 ore, iar alături cu greutatea de 2,4 kg o să aveți parte de un laptop cu portabilitate ok. Bateria ține așa de mult deoarece procesorul e unul cu voltaj scăzut, iar placa video are caracteristica AMD Enduro – ceva alternativ la Nvidia Optimus.
Plăcile video sunt unele ok, mai exact e vorba despre modele Radeon R7 sau Intel HD. Dacă nu sunteți pasionat de jocuri atunci puteți alege varianta cu Intel HD .

Contra

Greutatea putea fi mai mică, iar acest lucru probabil că se putea obține prin neincluderea unității DVD.

Concluzie

Dacă ești interesat de un laptop pentru acasă ori la lucru atunci un model Dell Inspiron 5567 ar fi recomandarea mea. Vine cu caracteristici noi și pot spune că nu are concurență între laptopurile de 15 inci.
Părerea mea e că se pretează și ca desktop replacement, în special variantele cu SSD.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu