≡ Meniu

HP 15-AF100NQ, laptop cum AMD E1 și Windows 10

HP 15-AF100NQ e unul dintre puținele laptopuri de pe piață cu AMD deoarece majoritatea utilizatorilor preferă procesoarele Intel. Chiar și AMD oferă soluții bune iar variantele mai scumpe oferă chiar și plăci video integrate destul de performante (APU+Dual Graphics). Următorul model poate fi unul mai bun sau poate fi unul clasic ca și acesta. Dacă aveți un desktop vechi și vreți ceva mai compact fără prea multe cabluri prin jur, un laptop ar fi cea mai bună alegere sau poate o tabletă mai mare. Eu prefer laptopurile datorită sistemului de operare, dar sunt și tablete cu Windows.

Alternativele sunt multe dacă e să luăm în calcul toate laptopurile accesibile și multe pot avea doar Intel Celeron sau variante similare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

HP 15-AF100NQ, laptop cum AMD E1 și Windows 10

Configurațiile office sunt cele care nu au procesoare foarte scumpe ori o placă video dedicată, adică nu veți putea jocuri 3D. E vorba de un AMD E1 cu placă video integrată în procesor – Radeon R2. Imaginea e una de tip 15 inci și se pot vedea filme 720p datorită rezoluției ecranului. Nu are sens să redați filme FullHD pe un ecran așa mic, mai bine folosiți un cablu HDMI pentru conectare (folosiți laptopul ca player portabil).

Sistemul de operare e Windows 10 și e preinstalat, astfel că nu mai aveți treabă ulterior să-l instalați ori să-i puneți drivere. Nu are o greutate mică pentru un laptop de 15 inci dar o construcție mai deosebită o vom găsi la modelele mult mai scumpe. Dimensiunile unui laptop țin de dimensiunile ecranului adică un laptop cu ecran mare nu poate fi prea compact, însă există cele cu ecran detașabil sau rabatabil.

Plusuri: are Windows 10, preț mic, USB 3.0, aspect plăcut, autonomie de lucru mare, portabil.
Minusuri: nu are performanțe ridicate.

HP 15-AF100NQ putea fi ceva mai ușor ținând cont de unele modele similare ca și dimensiuni. Mă refer la cele de 2kg și sper ca pe viitor să se reducă din dotări deoarece unele nu sunt utile (card reader, unitate DVD, tastatură numerică, USB 2.0 etc). Prefer porturile USB 3.0 datorită performațelor sale dar e necesar și un stick USB compatibil.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu