≡ Meniu

HP 15-ay008nq, laptop multimedia de 2kg

Majoritatea laptopurilor de pe piață au procesoare Intel, motiv pentru care și placa video integrată e de la același brand, doar că că cea dedicată poate fi NVIDIA sau AMD. În cazul laptopului HP 15-ay008nq e vorba de o placă video Radeon R7 care e foarte bună pentru un laptop. E interesantă combinația aleasă deoarece e destul de echilibrat, însă dacă optați pentru jocuri veți observa că nu e un model de gaming. Totuși, pentru un ecran HD, configurația aceasta se descurcă excelent. Doar laptopurile cu ecran Full HD au nevoie de procesoare de tip HQ, multă memorie RAM și plăci video GTX (sau echivalentul de la AMD).

Modelul prezentat e pe negru și există variante și pe alte culori, dar nu are mare relevanță acest aspect. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

HP 15-ay008nq, laptop multimedia de 2kg

Designul acestui laptop e puțin schimbat la interior însă doar în zona de sprijin a palmelor, iar balamalele mi se par destul de solide. Un laptop multimedia are nevoie de cel puțin un procesor Core i5, placă video dedicată și dotări corespunzătoare. În acest preț, veți avea o configurație foarte bună dar la partea de dotări se putea și mai bine.

Pentru cei ce nu știu, un ecran FullHD poate reduce destul de mult autonomia laptopului de aceea se lucrează ca componente tot mai eficiente și la baterii tot mai bune. Chiar dacă nu are cea mai nouă generație de procesoare Intel care și costă ceva mai mult, aveți un Core i7 Skylake cu memorie DDR4 la 2133 MHz, un SSD mare de tip M.2 și placa grafică R7 M440.

Acest brand oferă soluții pentru buzunarul tuturor și un laptop cu Free DOS e destul de interesant, adică e mai ieftin și posesorul laptopului trebuie să instaleze ulterior sistemul. În acest caz, eu vă recomand doar Windows 10 iar pentru a nu pierde timp, instalarea se poate efectua cu ajutorul unui stick USB 3.0.

Plusuri: arată destul de bine, performanțe mari la un preț foarte bun, DDR4, SSD foarte bun și altele.
Minusuri: nimic

Pentru acest HP 15-ay008nq aș recomanda un hard disc extern dacă descărcați des filme, muzică și programe deoarece nu e bine să folosiți SSD-ul astfel.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu