≡ Meniu

HP 15-G200NQ, laptop roșu cu AMD E1

HP 15-G200NQ e un laptop multimedia datorită plăcii video care e performantă dar nu foarte performantă. Nu o recomand celor pasionați de jocuri deoarece nu e vorba de un model cu memorie video proprie. Are doar memorie share-uită și care consumă din memoria RAM a acestui laptop. Poate că nu oricui îi place această culoare, dar cineva îți dorește un laptop ceva mai diferit decât restul (măcar la capitolul design).

Poate că pentru unii acest alptop pare scump, atunci optați pentru unul cu Intel Pentium ori chiar cu Core i3 (depinde ce promoție prindeți). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

HP 15-G200NQ, laptop roșu cu AMD E1

Pentru cei care sunt interesați de componentele acestui laptop, ei bine, laptopul are: un E1-2100 de 1GHz, 8GB de RAM și Radeon HD 8210. Spațiul de stocare e mare deoarece e vorba de 1TB, poate un SSD ar fi mai indicat dar și așa nu vă prea ajută restul configurației. Un SSD e superior deoarece totul pornește instant dar restul componentelor sunt și ele importante.

Ecranul său e o variantă standard și imaginea e una de 1366 cu 768 pixeli. Calitatea imaginii e una destul de superioară și caracteristicile sunt pe măsură.

Un laptop are dotări similare cu cele ale unui desktop: cameră web, card reader, DVD, WiFi, bluetooth, LAN, HDMI etc. Bateria oferă o autonomie bună deoarece are un procesor cu consum redus. Performanțele nu sunt foarte mari cu AMD E1-2100 dar e o variantă de tip APU adică are placă video integrată care lucrează cu cea dedicată. Greutatea acestui laptop e de 2.2 kilograme și e destul de mică pentru un laptop de 15 inci, dar e normală pentru generația 2015.

Plusuri: are doar Free DOS (e mai ieftin), bluetooth, USB 3.0 și finisaj elegant.
Minusuri: nu are un procesor prea performant.

HP 15-G200NQ poate fi un bun înlocuitor pentru actualul PC deoarece are dotări bune și se poate conecta un mouse pentru mai multă precizie dar și așa are acel touchpad. Nu sunt prea multe laptopuri roșii de aceea unul pe negru poate fi o alternativă. Chiar dacă are o culoare diferită, finisajele sunt relativ aceleași.

{ 9 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Alexandru

  Vine cu windows instalat?

 • admin

  Nu. Dar, acest HP 250 G3 are instalat Windows 8.1.

 • Alexandru

  Ar fii bun si pentru ceva gaming?

 • admin

  Din păcate nu e bun la jocuri deoarece procesorul E1 e foarte slab pentru așa ceva.

 • Alexandru

  Oare permite upgrade la procesor?

 • Alexandru

  E1-2100 APU with Radeon™ HD 8210, adica placa video e in el sau cum? Daca as vrea sa schimb procesorul ar trebui sa schimb si placa video, nu prea inteleg.
  Va multumesc pentru raspunsuri.

 • admin

  Procesorul nu se poate schimba. Da, are cipul grafic integrat în procesor. Sfatul meu e să-ți cumperi un alt laptop care să aibă minim procesor Pentium. Găsești aici astfel de modele.

 • Alexandru

  Pai, din pacate l-am primit deja acasa si maine merg sa il schimb pe alt laptop, ce configuratie imi propui?

 • admin

  Minim procesor Pentium (generația Haswell sau Broadwell), 4GB memorie RAM, ecran de 15,6 inci (de preferat tip anti glare). Dacă te interesează jocurile atunci ar trebuie să aibă și placă video GeForce ori AMD. Modele găsești aici.

Lasă un comentariu