≡ Meniu

HP 15-P253NQ, laptop Pavilion cu i7-5500U și ecran BrightView

HP 15-P253NQ e un laptop din clasa Pavilion care se remarcă prin procesorul i7 Broadwell, placa video 840M de la GeForce și portabilitatea bună (are greutate de circa 2,3 kilograme și o baterie cu 4 celule). Datorită caracteristicilor sale acest model e bun la sarcini office și multimedia. Dacă vreți să-l folosiți pe post de desktop replacement atunci nu vă oprește nimeni, dar nu zic că ar fi o ideea tocmai bună pentru așa ceva deoarece e mai mult laptop cu portabilitate ridicată.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci are o portabilitate decentă și performanțe ok pentru multimedia. Pentru cei cu un buget mic recomand modelul 15-P252NQ cu i3.

HP 15-P253NQ, laptop Pavilion cu i7-5500U și ecran BrightView

Se laudă cu ecranul de 15,6 inci care are rezoluție 1366×768 pixeli și care e glare. Procesorul e unul i7 5500U cu două nuclee, iar placa video integrată în acesta e un Intel HD. Datorită faptului că are tehnologie Optimus, doar o placă video va funcționa la un moment dat, mai exact cea Intel în sarcini office și cea Nvidia în multimedia.
Mi-aș fi dorit să aibă wireless ac și LAN Gigabit, dar se pare că nu au instalat așa ceva în laptop.
Memoria RAM e una de 4GB, iar hardul e unul foarte încăpător cu 1TB spațiu.
Nu vine cu sistem de operare și de aceea trebuie să vă spun că acesta poate fi instalat cu ajutorului unității optice din dotare care e DVD ori cu ajutorul unuia dintre cele 3 porturi USB (două sunt 3.0).

Pro achiziția acestui model ar fi aspectul, că nu e scump, fiabilitatea crescută și performanța.
Contra ar fi că nu are wireless ac și SSD. Adevărul e că nu m-ar fi deranjat dacă ar fi avut și un ecran mai bun cum ar fi unul 4K ori măcar Full HD.

Deci în cazul în care te interesează un laptop care să arate bine pentru filme HD și intrat pe net atunci acesta ar fi recomandarea mea. Evident că poate fi utilizat la jocuri, dar nu e tocmai un laptop special pentru jocuri.
Din clipul alăturat puteți vedea un model similar, dar pe altă culoare.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu