≡ Meniu

HP 15-r020sq, laptop ieftin și ușor

Laptopul HP 15-r020sq e unul dintre cele mai ieftine laptopuri de la acest producător. Acest aspect se datorează în mare parte configurație dar și părții software (adică nu are Windows preinstalat). Din poza de jos se poate observa că arată mai bine decât seria precedentă. Poate o combinați de culori era mai plăcută, decât un finisaj în totalitate pe negru. Chiar dacă unele componente sunt diferite, aspectul exterior e același. Apreciez că are doar 2.3 kg, însă dacă s-ar fi renunțat și la acea unitatea DVD, greutatea sa putea fi și mai mică.

Dacă aveți un buget mic și nu vă interesează performanțele grafice ori o viteză de procesare mare, un laptop cu Intel Celeron sau Pentium ar fi perfect. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

HP 15-r020sq, laptop ieftin și ușor

Ecranul de 15 inci e unul destul de interesante deoarece rezoluție e una potrivită – 768p, deci se pot viziona chiar și filme 720p. Are o configurație office modestă cu Intel Celeron N2830 de 2.1GHz, 2GB de RAM, Intel HD Graphics și 500GB spațiu de stocare. Dacă nu știți prea multe despre acel procesor, ei bine, e vorba de unul din seria Bay Trail-M care înlocuiește oarecum seria Atom. deci performanțele nu sunt foarte ridicate.

Placa video e cea integrată și nu o recomand celor care vor să încerce jocuri 3D. Poate reda filme chiar și la o calitatea video superioară. Spațiu de stocare mi se pare mai mult decât suficient și pentru fișiere media există servicii de stocare online. Dotările sale sunt: difuzoarele stereo, unitatea DVD, portul LAN, USBurile (unul e de tip 3.0), bluetooth,HDMI, VGA etc. Chiar dacă acea baterie are doar 4 celule, autonomie e mare deoarece procesorul e unul cu consum redus.

Plusuri: are o greutate redusă, preț atractiv, are bluetooth, aspect plăcut, preț atractiv și fiabilitate.
Minusuri: nu are Windows 8.1 preinstalat.

HP 15-r020sq are doar FreeDOS, iar când veți instala sistemul de operare, puteți alege unul mai nou și pe 64 de biți sau 32 de biți. Cel pe 64 de biți e ideal pentru cei care au un laptop cu mai multă memorie RAM. Jos am pus un clip cu despachetarea unui laptop din aceeași serie și care e pe aceeași culoare.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu