≡ Meniu

HP Envy 15-k100nq, laptop cu GT 840M și Windows 8.1

HP Envy 15-k100nq e combinația perfectă între laptop și ultrabook deoarece e foarte performant și portabil în același timp. Poate fi utilizat la jocuri deoarece are placă video dedicată model GT 840M, iar pentru instalarea unui alt sistem de operare vă puteți folosi de unitatea optică din dotare.
Un laptop precum acest HP se adresează celora care vor un PC pentru acasă ori pentru sarcini business (în acest sens va fi util ecranul care nu reflectă lumina).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Pe acești bani primim un laptop care are ecran de 15 inci și sistem de operare Windows 8.1 preinstalat. Mi-aș fi dorit să aibă și SSD, dar trebuie să ne mulțumim cu hardul de 1,5 terra.

HP Envy 15-k100nq, laptop cu GT 840M și Windows 8.1

Procesorul care e în dotare e un i5 4210U (model dual core cu voltaj scăzut echivalent unui i3 de desktop), iar cipul grafic e un GT 840M marca Nvidia.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție Full HD, iar pentru a nu obosi e un ecran care nu reflectă lumina.
Pe partea de memorie are 16GB memorie RAM (cam multă, eu cred că 8GB erau suficienți), iar hardul e unul de 1500GB. Deci, poți stoca foarte multe fișiere pe el.
Ziceam despre sistem de operare că e unul de la Microsoft, și dacă vreți să vă instalați 7 atunci trebuie să știți că acesta nu e recomandabil pe un PC de ultimă generație precum acesta.

Plusurile acestui notebook PC ar fi portabilitatea extinsă (greutatea e de 2,4 kilograme și bateria care ține vreo 4 ore… depinde cum folosiți laptopul) și fiabilitatea ok.
Din păcate nu are wireless ac, procesorul nu e quad core, iar SSD-ul lipsește cu desăvârșire. Memoria RAM instalată e cam mare, iar hardul e și el prea capacitiv, două lucruri care fac laptopul să aibă un preț ceva mai mare.

Deci, dacă te interesează un laptop care să arate bine și să nu coste prea mult atunci acest model ar fi o recomandare din partea mea. Știm cu toții că cei de la HP fac niște laptopuri formidabile, iar acesta nu face excepție de la regulă. 😉

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu