≡ Meniu

HP F0W81AA, monitor E241i de tip business

HP F0W81AA e un monitor LED de tip business deoarece face parte dintr-o serie business și e cunoscut sub numele de EliteDisplay E241i. Această serie nouă oferă monitoare și mai mari sau mai mici. După părerea mea, ar trebui să alegeți monitoare cât mai mari deoarece sunt investiții pe termen lung. Designul e ceva mai robust și nu e la fel de elegant ca unul multimedia dar e mai fiabil. Din poza de jos se poate observa cam cum arată și din clipul de la final vă puteți face o idee despre calitatea imaginii.

Un monitor multimedia e destul de ieftin, dar mai sunt și cele office însă acelea nu oferă intrări video ca HDMI/DisplayPort. Porturile țin și de dimensiunea ecranului. De exemplu, un monitor de 21 inci FullHD poate avea doar VGA, însă unul de 24 de inci are cel puțin DVI-ul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

HP F0W81AA, monitor E241i de tip business

Specificațiile tehnice sunt următoarele: ecran de 24 de inci (evident din nume), imagine de 1920 cu 1200 pixeli, unghiuri de vizibilitate de 178 grade, contrast dinamic de 5 milioane la 1, iluminare de 250 cd/mp, aspect 16 pe 10.

Din păcate nu oferă facilități ca boxe integrate sau tuner TV, dar are pivot. Acest suport special vă permite să rotiți ecranul până la 90 de grade (în plan vertical).

Porturile sale sunt: un VGA, un DVI, DisplayPort și trei USBuri. DisplayPort-ul e mai bun decât HDMI-ul deoarece nu limitează calitatea imaginii și e prezent pe monitoarele QHD sau UltraHD. Din păcate nu orice desktop are acel port, dar asta ține de placa video dedicată. Consumul de energie de 35 W nu e cel constant ci e cel maxim, astfel că e mai mic dacă luminozitatea e setată la minim.

Plusuri: are un suport deosebit – pivot, DisplayPort, imagina FullHD, panou IPS, robust și fiabil.
Minusuri: nu prea sunt.

HP F0W81AA e o alegere bună însă trebuie să-l folosiți alături de un desktop corespunzător. Poate fi folosit și acasă dacă nu sunteți un gamer înrăit. Pentru jocuri e nevoie de un monitor cu timp de răspuns de la 1 la 5 ms. Din clipul se pot observa unghiurile de vizibilitate ale ecranului (sunt relativ aceleași ca și la restul IPS-urilor).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu