≡ Meniu

HP Pavilion 15-P102NQ, laptop performant cu 12GB RAM

HP Pavilion 15-P102NQ nu impresionează doar cu capacitatea mare de memorie RAM, ci cu performanțele oferite de întreaga configurație. Adică, sunt importante și restul componentelor iar procesorul e cel care afectează în mare parte prețul unui laptop (e cea mia scumpă componentă). Nu puteți juca jocuri cu orice procesor în special când e vorba de o platformă desktop.

Alternative sunt variantele cu preț ceva mai mic și care au procesoare inferioare ca și Core i3 sau Core i5, iar memoria RAM e de 4GB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

HP Pavilion 15-P102NQ, laptop performant cu 12GB RAM

Procesorul de tip Intel Core i7-4510U care are o frecvență de 2 GHz iar placa video e cea Intel HD 4400. Ecranul de 15 inci are o imagine de 1366 cu 768 pixeli care e destul de detaliată. Memoria RAM e una de 12GB cu o frecvență de 1600 MHz. Placa video GT 840M e foarte cunoscută fiind prezentă pe multe laptopuri și nu are sens să așteptați pentru ceva mai nou deoarece performanțele sunt relativ același. Două serii consecutive sunt foarte apropiate ca și performanțe dar depinde ce modele comparați.

Are difuzoare stereo e care sunt bune pentru un laptop iar pentru cei pasionați de muzică, un sistem 2.1 e superior dar numai dacă are și subwoofer de lemn. Porturile sale sunt următoarele: HDMI, audio, un USB 2.0, două porturi USB 3.0. Nici nu are nevoie de mai multe iar VGA-ul mi se pare inutil.

Tehnologiile de comunicații sunt: bluetooth și WiFi n. Din păcate, nu are WiFi ac dar și așa e o viteză bună pe wireless cu router ac (viteza pe wireless e similară cu cea de pe LAN). Alte caracteristici sunt următoarele: încuietoare Kensington, parolă de pornire, greutate de 2.2 kg, touchpad care acceptă gesturi, accelerometru.

Plusuri: are un preț bun pentru așa performanțe, greutate redusă, spațiu de stocare generos, USBuri 3.0 etc.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

HP Pavilion 15-P102NQ arată foarte bine, motiv pentru care am pus clipul de jos cu un laptop din aceeași serie iar culoarea e aceeași. Deci nu veți observa prea multe deosebii între modelele acestea. Mie-mi place cum arată dar puteau renunța măcar la tastatura numerică.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu