≡ Meniu

HP Pavilion 17-ab001nq, laptop de gaming cu GTX 960M și i7 HQ

HP Pavilion 17-ab001nq e un laptop pentru cei interesați de o bestie de laptop la interior, dar cu aspect de bijuterie/premium la exterior. La interior hardware-ul e de ultimă generație, fiind vorba despre procesor i7 HQ din seria Skylake, placă video GTX 960 pentru laptopuri și SSD de 128. Pe mine mă interesează foarte mult la un laptop să aibă minim ecran cu rezoluție FHD și panel IPS, iar acesta integrează aceste caracteristici plus stratul mat așa încât lumina să nu se reflecte.
Specificațiile duc orice joc, dar nu e neaparat un laptop de gaming, ci un laptop puternic care te va ajuta să-ți termini treaba repede.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Poate că prețul pare ceva mai mare decât la alte modele, dar asta e pe bună dreptate întrucât se adresează atât segmentului business cât și celora care vor ceva special pentru acasă.
Tastele sunt gri închis, dar sunt și unele modele cu taste gri deschis precum în imagine.

HP Pavilion 17-ab001nq, laptop de gaming cu GTX 960M și i7 HQ

Dotări business aș aminti TPM, wireless ac 2×2, ecran mat (ochii vor fi mai odihniți decât dacă ai fi folosit un model cu ecran glare), SSD-ul M.2 și portabilitate excelentă (greutate de 2,85kg și baterie cu 6 celule care ține maxim 10 ore). Bateria, eu zic că o să țină vreo 4 ore, dar producătorul menționează 10… probabil cu wi-fi oprit și cu un *.pdf deschis.
Dacă îl luați pentru acasă atunci o să puteți vedea cu ajutorul lui filme 4K și să vă jucați la detalii maxime. Însă, nu e chiar un laptop de jocuri în sensul că răcirea lui nu se compară cu răcirea unui Asus ROG.
Ca alternativă aș recomanda Lenovo Y700, dar ca aspect diferă foarte mult. Lenovo-ul e cu aspect gaming, iar modelul de față are aspect business.

Pentru achiziția acestui model ar fi că arată bine, că vine cu mulți RAMi, SSD-ul foarte rapid (M.2-urile pot fi și până de 10 ori mai rapide decât un SSD normal) și procesorul excelent. Părerea mea e că la un calculator cea mai importantă piesă e procesorul. Dacă procesorul e slab degeaba ai 4-6GB RAM… aviz celora care au așteptări de la Celeron sau Pentium. Cu un procesor rapid precum acest i7-6700HQ (scoate 8110 puncte la benchmark) o să termini treaba de 2-3 ori mai repede decât cu un i3 sau i5.

Deci, dacă vrei un laptop care să fie la fel de performant precum un desktop, dar să ocupe mai puțin loc și să poată fi cărat într-o geantă atunci acest model ar fi recomandarea mea. În opinia mea acest notebook o să fie valabil vreo 5-6 ani depinzând pentru ce îl cumperi și te asigur că-ți scoți banii pe el pentru că o să-ți faci treaba mai rapid și cu mai puțini nervi (sacadări, blocaje gen Not Responding).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu