≡ Meniu

Lenovo G5080, laptop cu Intel Broadwell și Radeon R5 M330

Laptopul Lenovo G5080 e unul nou și poate fi observat din componentele folosite (Intel Broadwell). Pot spune că e o serie multimedia deoarece are procesoare bune și o placă video dedicată. Dacă nu știți prea multe despre placa video, ei bine, e un model din clasa 3 adică nu e foarte performantă. Pentru jocuri, eu aș recomanda ceva mai mult (un R7 sau un R9) sau una cu chipset diferit. Designul e unul destul de reușit și poate fi observat din poza de jos ori din clipul de la final.

Alternativele sale sunt laptopurile de gaming ori cele de tip office, depinde pentru ce vreți să le folosiți. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Lenovo G5080, laptop cu Intel Broadwell și Radeon R5 M330

Procesorul său e în funcție de bugetul vostru sau de alegere, oricum e unul de tip Broadwell iar performanțe superioare veți avea cu Core i7. Placa video integrată nu e cine știe ce, dar pentru uz office e decentă. Display-ul său nu prezintă cine știe ce caracteristici speciale. Consider că toți producătorii ar trebui să investească mai mult în ecrane, adică să le facă măcar FullHD și unghiurile de vizibilitate să fie mai mari.

Laptopurile nu prea se mai folosesc pentru călătorii sau la locul de muncă, ele sunt bune înlocuitoare pentru desktopuri și chiar media playere. Restul componentelor sunt cam aceleași și sunt destul de bune pentru ce se află pe piață. Nu e un laptop foarte compact de aceea și greutatea sa nu e un punct forte dar oricum e destul de ușor de transportat (dacă nu în mână, se poate alege o geantă sau rucsac).

Plusuri: are un preț atractiv, trei configurații din care puteți alege, tehnologie bluetooth, fiabilitate, arată bine și portul USB 3.0.
Minusuri: nu are Windows 8.1 preinstalat.

Lenovo G5080 nu e un laptop de gaming dar poate fi folosit ca unul dacă nu aveți pretenții mari. Alegerile pot să difere în funcție de buget dar eu aș alege un laptop cât mai performant deoarece nu veți ști niciodată când aveți nevoie de mai multă performanță. Există și alte serii care pot fi luate în considerare.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu