≡ Meniu

Lenovo IdeaPad 100-14, laptop ieftin cu Intel Dual Core

Lenovo IdeaPad 100-14 e cel mai ieftin model de la acest brand și pentru că nu are o configurație foarte performantă, autonomia de lucru e mare. Poate fi achiziționat alături de un mouse wireless sau chiar cu pachetul office. Oricum, e necesar un mouse deoarece oferă un plus de precizie și poate fi transportat ușor alături de laptop. Mă refer la o genată specială pentru laptopuri iar laptopul e foarte ușor comparativ cu vechile laptopuri. Oricum, e mai mic decât unul de 15 inci dar diferența nu e așa vizibilă.

Prețul e mai mult decât atractiv, eventual, există modele mai ieftine care vin cu Android dar funcționalitatea nu e aceeași. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Lenovo IdeaPad 100-14, laptop ieftin cu Intel Dual Core

Chiar și cu 2GB de RAM, laptopul se mișcă foarte bine dar acceptă până la 4GB. Un procesor ca acest Intel N2840 poate fi prezent și pe alte laptopuri ieftine. E vorba de o generație nouă însă nu foarte performantă, dar pentru uz office mi se pare decentă. Ecranul e același ca la un laptop de 15 inci, adică are imagine HD. Poate pe viitor vom vedea îmbunătățiri la acest capitol și mă refer strict la modelele ieftine, deoarece există laptopuri de 15 inci cu imagine 4K.

Spațiul de stocare nu impresionează dar se poate conecta un hard extern cu USB 3.0 sau poate fi înlocuit cel intern. Nu are unitate optică, nici tastatură numerică și parcă e mai interesant așa deoarece acelea erau dotări inutile. Sistemul de operare nu e preinstalat deoarece are doar Free DOS, iar eu aș pune Windows 8.1 sau 10 pe acesta deoarece e nou.

Plusuri: are greutate redusă, tehnologie bluetooth, fiabilitate ridicată, arată bine.
Minusuri: are doar două USBuri.

Lenovo IdeaPad 100-14 nu vine cu multe porturi pentru nu e un laptop toate mare însă are tehnologii wireless cu care puteți conecta periferice (căști, mouse-uri etc). Am pus un clip cu despachetarea acestui laptop iar componentele hardware sunt relativ aceleași. Laptopuri mult mai ieftine și care ar merita încercate nu prea sunt, dar e bine să vă uitați chiar și la brand (adică să fie unul cunoscut și cu experiență în domeniu).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu