≡ Meniu

Lenovo IdeaPad 305-15, laptop albastru cu ecran superb

Lenovo IdeaPad 305-15 nu e un model de 13 inci și 305 e doar seria, iar diagonala ecranului reiese din terminația numelui. Acest brand impresionează cu astfel de modele, concurența chiar nu poată să țină pasul (Intel Skylake e destul de rar pe laptopuri la ora actuală). Culoarea nu ar trebui să fie principalul motiv pentru a cumpăra un laptop, ci mai degrabă performanța sa.

Nu e o culoare des întâlnită însă nu e o nuanță prea plăcută, mi-ar fi plăcut să fi fost mai deschisă la culoare (spre metalizat). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Lenovo IdeaPad 305-15, laptop albastru cu ecran superb

Configurația sa e una multimedia datorită plăcii video cu chipset AMD, iar la un așa preț e și normal. Nu prea sunt laptopuri office cu Core i7, de aceea și prețurile sunt mult mai mici. Ecranul de 15.6 inci nu e FullHD ca la seria 500 ci doar HD. Nu e nevoie de mai mult dacă nu obișnuiți să vizionați filme nici măcar 720p. Oricum, orice laptop are ieșire HDMI pentru a conecta un televizor sau chiar monitor, dar unele suportă chiar și redare 4K prin HDMI.

Nu vine cu un SSD ci doar cu un hard disk generos pe care se pot stoca multe. SSD-ul e un upgrade bun pentru un laptop în special dacă hardul e de 5400 RPM. Un laptop multimedia trebuie să ofere mult spațiu de stocare însă performanțele office sunt și ele importante. Dacă nu ați avut vreau un gadget cu SSD, ei bine, totul pornește instant și sistemul de operare Windows pornește ușor.

Plusuri: are Windows 10 pe 64 de biți, suportă până la 16GB de RAM, grafică Radeon R5 și e disponibil pe o culoare interesantă.
Minusuri: nu are WiFi ac.

Lenovo IdeaPad 305-15 e alegerea corectă dacă vă doriți un laptop nou și care să arate bine. Din clipul de jos dar și din poza de sus se vede că are ecran cu protecție mată și nu lucioasă, ceea ce face ca imaginea să nu fie prea deranjantă atunci când luminozitatea din jur e puternică. Un minus al ecranului mat e că nu are o luminozitate mare și unghiurile de vizibilitate sunt mici (pentru un plus de confidențialitate).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu