≡ Meniu

Lenovo IdeaPad Z50-75, laptop cu AMD Quad Core

Lenovo IdeaPad Z50-75 e un laptop din seria Z50 iar nume nume reiese că e ceva mai performant decât restul. Are un procesor AMD ideal pentru gaming însă nu comparăm performanțele unui desktop cu cele ale unui laptop. Laptopurile sunt construite ceva mai compact și de aceea componentele nu trebuie să degaje foarte multă căldură. Un alt aspect important e că are baterie dar poate fi conectat la o priză ca oricare alt gadget. Când vă jucați jocuri, chiar recomand să-l țineți în priză pentru a nu întâmpina neplăceri.

Alternative sunt destule dacă nu vreți neapărat un procesor AMD, ci unul Intel (Core i3, Core i5 și Core i7). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Lenovo IdeaPad Z50-75, laptop cu AMD Quad Core

Procesorul AMD FX-7500 e un procesor destul de bun deoarece are o placă video proprie dar e una integrată. Cu tehnologia Dual Graphics, performanțele plăcii video R7 M255 cresc (ambele plăci video funcționează împreună). Ecranul de 15 inci e unul FullHD deci veți observa mai multe detalii și nu e ideal pentru vizionat filme deoarece trebuie să stați la o distanță mică de el. Un televizor sau monitor sunt mai bune deoarece oferă caracteristici tehnice mai bune.

Chiar și restul componentelor sunt importante: memorie RAM de 4GB și hard de 1TB. Eu aș opta pentru 8GB de RAM deoarece poate fi un latpop pentru jocuri. Are bluetooth dar și WiFi, pentru a conecta un mouse sau să vă conectați wireless la internet. Era ideal dacă avea WiFi ac, dar viitoarele laptopuri va avea această nouă tehnologie. Autonomia de lucru diferă deoarece depinde de aplicațiile folosite, luminozitate, tehnologii wireless pornite etc.

Plusuri: cameră web de tip HD, suficient spațiu de stocare, placă video performantă, designul și fiabilitate ridicată (sistem de răcire decent).
Minusuri: nu oricine și-l poate achiziționa.

Lenovo IdeaPad Z50-75 poate fi ideal pentru gameri și nu numai, dar și pentru uz office poate fi bun deoarece are toate dotările necesare și e performant. E ceva mai ieftin decât alte laptopuri cu componente hardware similare deoarece are doar Free DOS. Un laptop cu Windows 8.1 preinstalat, de exemplu, e ceva mai scump.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu