≡ Meniu

Lenovo ThinkPad W540, laptop business

Lenovo ThinkPad W540 e unul dintre cele mai performante laptopuri de pe piață și se poate observa din seria sa (W), dar și denumire. Chiar dacă e așa de greu nu e vorba de un laptop de 17 inci, ci de unul de 15 inci. Greutatea ceva mai mare se datorează bateriei sale. O baterie de 9 celule oferă de două ori mai multă autonomie decât una clasică, însă configurația sa tinde spre una de desktop (ca și performanțe). Oricum, e un laptop ceva mai deosebit și care e destul de performant.

Dacă vi se pare prea scump, există alternative cu baterie mai mică și configurații mai modice. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Lenovo ThinkPad W540, laptop business

Procesorul său nu e prezent pe multe laptopuri dar tot e un Intel Haswell Core i7-4910MQ iar placa video integrată e HD 4600 de la Intel. Placa video dedicată nu e una care e prezentă pe un laptop de gaming sau multimedia ci e una profesională. E vorba de seria Quadro și modelul K2100M cu 2GB memorie video.

Ecranul anti-glare de 15 inci .are o imagine de tip 1880 cu 1620 pixeli, adică e ceva mai mare decât Quad HD. Această rezoluție e numită 3K adică e undeva între 4K și 2K (Quad HD). E bine să aveți un ecran cât mai detaliat deoarece sunt aplicații care cer mai multe detalii pentru a edita o poză sau un fișier video.

În rest, are o memorie RAM de 8GB care poate fi extinsă la 16GB deoarece mai are 2 sloturi libere. SSD-ul acestui laptop e unul ceva mai mare decât am văzut până acuma – 512GB.

Pe lângă dotările uzuale are: tehnologi audio Dolby Home Theater v4, mini Dispay Port, WiFi ac, ThunderBolt, baterie de 9 celule, tastatură iluminată, USB 2.0 cu PowerShare, TrackPoint & TouchPad și altele. Are doar Windows 7 dar nu cred că are sens să- upgradați la 8.1, dar depinde de preferințele fiecăruia.

Plusuri: autonomie foarte bună, configurație puternică, WiFi ac, Thunderbolt, construcție robustă, fiabilitate și altele.
Minusuri: greutatea sa.

Lenovo ThinkPad W540 e unul din multe modele ale acestei generații de ThinkPad-uri și care merită să o încercați.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu