≡ Meniu

Samsung U28D590D, monitor 4K de 28 inci

Samsung U28D590D e un monitor 4K din generația nouă, iar lucrurile cu care se laudă sunt rezoluția mare, timpul de răspuns de 1ms și consumul de curent de 32W (e așa de mic deoarece are ecran LED). Evident că un timp de răspuns așa de mic e datorat faptlui că panoul e unul TN, iar dezavantajul unui astfel de panou ar fi unghiurile de vizibilitate de 170/160 grade (aceste valori sunt furnizate de producător, deci în practică pot fi mai rele).
Modelul acesta de monitor se adresează celora care vor ceva pe care să poată deschide multe ferestre ori să vadă un filme 4K.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un montor cu port DisplayPort și cu o rezoluție foarte ridicată.

Samsung U28D590D, monitor 4K de 28 inci

Stă foarte bine pe partea de conectică deoarece are două HDMI-uri și un port DisplayPort… toate aceste porturi fiind de tip digital. Ecranul e unul de 28 inci, această diagonală fiind perfectă pentru rezoluția 3840 x 2160 pixeli.
Vine cu numeroase caracteristici utile cum ar fi PIP, UHD Upscale și altele. PIP e picture in picture, iar upscale e pentru transformarea filmelor Full HD la calitate UHD… aproximativ.

Pro achiziția unui astfel de monitor ar fi că arată bine, numărul mare de culori suportate (1 miliard), că are un timp de răspuns mic (1ms GTG) și rezoluția la zi. (Având o rezoluție ridicată nu știu cât de bine va arăta desktop-ul pe Windows 8.1. Windows 10 suportă 4K, dar încă nu e un sistem de operare stabil).
Contra ar fi lipsa panelului IPS, că nu are tuner TV și că sistemele de operare de azi încă nu sunt compatibile 4K. Un panou IPS te-ar fi ajutat să ai parte de unghiuri de vizibilitate 178/178 grade.

De final pot recomanda un monitor precum acesta cuiva care se ocupă cu editat poze/filme ori pentru cineva care face CAD. Evident că e unul dintre cele mai tari monitoare ale lui 2015, dar cred că la început o să vă dea puține bătăi de cap până o să-l reglați… acest lucru depinde foarte mult și de placa video pe care o aveți.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu