≡ Meniu

Serioux Classic C5, desktop pentru sarcini office

Dacă vrei un PC ieftin atunci nu prea ai înspre ce să te orientezi, dar cei de la Serioux au scos modelul Classic C5 care e destul de bun. Nu e un calculator de jocuri, ci unul de browsing (intrat pe net) și office (editat documente). PC-ul Serioux Classic C5 e dotat cu procesor Celeron și 2 giga de RAM, dar pe parcursul timpului nu vă oprește nimeni să îi puneți mai mulți RAMi ori alte componente deoarece acesta e avantajul PC-urilor – se pot schimba componentele.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar în pachet sunt incluse periferice importante (mouse și tastatură). Deci, trebuie să vă luați și un monitor, iar recomandarea mea ar fi un monitor marca Aoc care costă sub 300 lei, mai exact modelul E970SWN.

Serioux Classic C5, desktop pentru sarcini office

Procesorul acestui desktop e un Celeron N3050 care scoate vreo 900 puncte la benchmark. Deci, e un procesor de bază, însă partea bună e că vine cu cip grafic integrat (pe băbește placă video). E vorba de o Intel HD Graphics capabilă de a reda filme HD.
Memoria RAM e de 2 giga, însă la un moment dat poate că o să-i mai puneți încă un giga ori doi în plus (găsiți aici memorie RAM).
Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, iar din această cauză vă recomand Windows 7/10. Cel mai bun ar fi Windows 7 SP1 pe 32 biți deoarece Microsoft a anunțat suport pentru el până în 2020 și poate că îl va extinde și mai mult de genul 2030.
Pentru conectarea la net are placă de rețea integrată 10/100/1000, iar în felul acesta se poate intra pe site-uri diverse din prima.

Pentru achiziția acestui model ar fi că nu costă mult, posibilitatea realizării unui upgrade (lucru imposibil la laptopuri), că are componente bune (procesorul e Intel).

În concluzie, dacă vrei un calculator pentru acasă ori pentru o firmă mică atunci acest model ar fi recomandarea mea.
Dacă vreți neaparat să instalați Windows 10 atunci trebuie știut că acest lucru e realizabil, însă s-ar putea să fiți nevoiți să modificați setări în BIOS (detalii nu vă pot da întrucât nu știu cu ce placă de bază va veni la un moment dat)

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu