≡ Meniu

Serioux Promo V9, desktop cu configurație office

Serioux Promo V9 e un alt desktop de tip office de la acest brand și voi trebuie să știți că doar brandul e Serioux, componentele sunt oferite de producători destul de cunoscuți. De exemplu, carcasa e oferită de brandul Delux și se poate observa ușor de pe ea. Chiar dacă are configurația actuală, voi puteți pune alte componente pe el însă să fie prea bune deoarece acest desktop a fost construit pentru un anumit scop (un SSD sau mai multă memorie RAM ar fi suficiente pe viitor).

Alternativele disponibile sunt cele cu procesoare Pentium ori cu placă video dedicată (depinde pentru ce le vreți folosi). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Serioux Promo V9, desktop cu configurație office

Procesorul acestui desktop e unul Celeron G1820 care are o frecvență mare iar placa video Intel e HD Graphics. Tehnologiile și generația sunt foarte importante, nu doar specificațiile tehnice. Spun asta deoarece există procesoare cu frecvență mică și care sunt mult mai performante. Placa video integrată nu are mare importanță deoarece indiferent de model, tot nu o veți putea folosi pentru jocuri.

Hardurile sunt mai bune la desktopuri deoarece sunt e 7200 RPM, însă SSD-urile sunt mult superioare. Pentru stocare de fișiere media, vă recomand hardurile. Din 2 GB de memorie, 1 GB consumă sistemul și e bine să aibă suficient și pentru aplicații.

Perifericele incluse sunt cele clasice și dacă vreți altele, atunci trebuie un buget generos (în special dacă vreți modele wireless). Nu e inclus un sistem de operare și pe desktop veți găsi doar Free DOS (Windows 8.1 sau 7 ar fi ideale, dar să fie pe 64 de biți). Eu vă recomand 4 GB de RAM pentru aplicații suplimentare.

Carcasa e una de dimensiuni medii, deci nu ocupă mai mult spațiu decât una veche. Porturile sale sunt destul de diversificate și multe: USBuri 3.0, USBuri 2.0, port LAN, trei ieșiri audio etc. Dacă vreți o ieșire video mai bună decât VGA, atunci se poate opta pentru o placă video cu performanțe mai bune însă nu are sens să luați una foarte scumpă (desktopul nu a fost creată pentru gaming).

Plusuri: arată bine, e fiabil, accesibil, upgradabil, porturi destule, hard destul de bun etc.
Minusuri: perifericele incluse nu sunt foarte grozave dar sunt acceptabile.

Serioux Promo V9 e un desktop bun pentru vizionat filme, muzică, internet și aplicații. Poate fi inclus în segmentul multimedia însă nu și pentru a juca jocuri 3D. Pentru jcouri 3D e nevoie de cel puțin un procesor Intel Pentium, cu cât e mai nou cu atât e mai bine. Noile procesoare sunt performante și eficiente (au un consum redus de energie).

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • David

    Salut… Este bun pentru jocuri? Eu doresc sa joc doar Gta San Andreas.

  • admin

    E bun doar pentru sarcini office.

Lasă un comentariu