Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Top laptopuri – cele mai bune modele

Laptopul precum televizorul a devenit un lucru indispensabil din casele românilor. Dacă vrei să-ți cumperi un nou laptop atunci am făcut câteva topuri (raport calitate-preț) în funcție de destinația laptopului. Aceste destinații pot fi: i) gaming – așa numite laptopuri de jocuri sau desktop replacement întrucât sunt foarte performante; ii) business sau office – acele laptopuri robuste cu un design sobru și cu dotări de bază; iii) pentru acasă – sunt acele laptopuri cu configurații decente utilizate pentru filme sau navigat pe net; iv) 2 în 1 – acele modele laptop-tabletă (convertibile) care au venit să înlocuiască ultrabook-urile.

Probabil că ați văzut că nu am pus categoria ultrabook, iar asta e așa deoarece mai toate laptopurile au împrumutat caracteristici de la ultrabook-uri. Caracteristici cum ar fi greutate redusă (greutatea medie a laptopurilor e de 2 kilograme), formă slim (sunt tot mai subțiri) și baterie care să țină mult (în medie bateria ține 4 ore).

i) Cele mai bune laptopuri de gaming

Printre cele mai cunoscute laptopuri de jocuri se numără Dell Alienware, Asus RoG, Asus (RoG) Strix, Lenovo legion, Acer Predator, dar eu am să mă orientez înspre modele care să aibă un raport calitate-preț ok.

none
none

ii) Cele mai bune laptopuri business

Acest fel de laptopuri se adresează celora interesați de un laptop robust (să poată fi utilizat cât mai mult) și care să vină cu dotări pentru segmentul business (multe porturi, ecran anti-glare, portabilitate bună etc).

none
none

iii) Cele mai bune laptopuri pentru acasă

Un laptop pentru acasă e acel laptop cu porturi standard și cu componente suficient de puternice pentru a rula un film Full HD, a naviga pe net și pentru jocuri nu prea complexe. O listă cu modele pe care eu le consider ok e alături.

none
none

iv) Cele mai bune laptopuri 2 in 1

Părerea mea e că aceste laptopuri vor înlocui ultrabook-urile întrucât sunt îmbinarea perfectă dintre laptop și tabletă. Oferă productivitatea și performanța unui notebook, iar de la tablete ia portabilitatea.

none
none

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu