Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Top televizoare – cele mai bune modele

Televizorul a fost dintotdeauna un bun dorit de orice român pentru că acum 20+ ani nu orice își permitea așa ceva, însă acum sunt pe toate gardurile în diferite dimensiuni și configurații. Iar, prețurile sunt mai mult simbolice… de la un an la altul TV-urile fiind tot mai ieftine. Din această cauză m-am gândit să fac un top cu televizoare în funcție de raportul calitate preț.

Top televizoare în funcție de destinație

E foarte bine ca înainte de a alege un model să te gândești pentru ce și unde îl folosești. Dacă vrei să îl cumperi pentru părinți atunci ar fi bine să alegi un model de bază fără sistem de operare avansat și cât mai puține dotări, iar dacă îl vrei pentru tine și ești o persoană cu vârsta cuprinsă între 23-45 ani atunci ar fi bine să te orientezi înspre ceva mai avansat.
Deci, în funcție de destinație există două tipuri de televizoare: i) modele de bază care se recomandă pentru părinți (persoane vârstnice), camera copiilor sau bucătărie; ii) modele avansate (Smart TV) recomandate pentru persoane tinere care știu să folosească un smartphone.

Modele avansate – Smart TV

Am să încep cu televizoarele avansate deoarece acestea sunt cele mai populare. Nu există casă în care să nu existe cel puțin un televizor avansat sau Smart TV cum se mai numesc. La acestea ai de ales între televizoare cu sistem Android (La Philips și Sony), Tizen (la Samsung), webOS (La LG), Opera TV (Star Light etc).
Mai toate au tuner digital, player multimedia și rezoluție Full HD sau 4K. (Eu zic că e bine să alegeți modele cu 4K deoarece în 2-3 ani acestea vor fi standardul.)
Diagonala unui smart TV ar trebui să fie de minim 80 cm.

none
none

Modele de bază

Dacă vreți un televizor mai ieftin atunci e bine să alegeți un model de bază. Dacă la un moment vă răzgândiți și ați fi vrut să-l fi cumpărat cu soft smart atunci puteți lua un media player. Dotări esențiale care trebuie să le aibă un astfel de televizor ar fi tunerul digital, rezoluție HD (1366×768 pixeli) sau FHD (1920×1080 pixeli, dacă plănuiți să vă uitați la filme de pe calculator). Diagonala ar trebui să fie până în 80 de centimetri.

none
none

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu