≡ Meniu

Toshiba Kira-109, ultraportabil premium de doar 1.1 kg

Toshiba Kira-109 e un laptop destul de reușit luând în considerare concurența. Nu are ecran 4K dar nici nu avea sens la o diagonală de 13.3 inci. Poate la un ecran de 17-18 inci, o imagine 4K ar fi interesantă. O imagine mai bună e necesară pentru aplicațiile premium sau dacă vreți să surprindeți mai multe detalii fără a mai micșora imaginea.

Dacă e mult peste bugetul vostru, aveți din ce alege deoarece piața laptopurilor e destul de mare. Puteți lua în calcul și un laptop de la un alt brand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Kira-109, ultraportabil premium de doar 1.1 kg

Procesorul acestui laptop e unul Broadwell și modelul e Core i5-5200U de 2.2 GHz. Poate că are doar acea placă video din procesor, dar nici nu e nevoie de mai mult. Pentru cei pasionați de jocuri, există laptopurile Qosmio sau cele multimedia. Acesta a fost conceput pentru utilizatorii cu pretenții mari și care vor ceva portabil. Ecranul de 13.3 inci nu e unul touch dar nici nu avea sens deoarece sistemul de operare nu e totalitate conceput pentru acea tehnologie.

În rest, aveți la dispoziție o memorie RAM de 8GB și un SSD de 128GB. Chiar dacă un SSD pare mic, e mai importantă performanța oferită. În acest caz, aplicații dar și sistemul vor porni instant. Nu are unitate optică dar nici nu vă puteți aștepta la astfel de dimensiuni. Are ca și porturi următoarele: HDMI, trei USBuri, audio etc. Ca și tehnologii wireless are bluetooth, WiFi iar pentru a vă conecta la internet vă recomand un router wireless mai bun – WiFi ac. E bine că are Windows 8.1 preinstalat și că e versiunea pe 64 de biți.

Plusuri: construcție robustă și ușoară, arată bine, e performant, ecran FullHD, tastatură iluminată, WiFi ac etc.
Minusuri: preț cam piperat.

Toshiba Kira-109 arată foarte bine și dacă nu ați auzit prea multe despre el, sunt destul de multe prezentări cu această serie – KiraBook 13. Dacă sunteți fan Toshiba și vreți neapărat un laptop cu care să vă impresionați prietenii, trebuie să alegeți unul subțire, ușor și performant. Clipul de jos nu e cu același mod care vi l-am prezentat dar asemănările sunt multe.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu