≡ Meniu

Toshiba Kira-10Z, laptop de 13.3 inci cu greutate de 1.1 kg

Toshiba Kira-10Z nu e un laptop simplu ci e un ultraportabil. Spun asta deoarece are o greutate de numai 1.1 kg dar e și foarte subțire. Nu prea am ce să le reproșez acestor modele deoarece au toate dotările necesare, doar că nu sunt prea accesibile. Îl recomand celor care au un buget generos și vor un laptop modern însă nu le plac cele de la Apple. Chiar dacă nu are un ecran prea mare, e la o rezoluție 1080p iar unghiurile de vizibilitate sunt sporite datorită panoului IPS și protecției mate (nu se reflectă lumina). Nu e chiar ieftin dar de câte ori schimbați un laptop?

Oricine și-ar dori un așa laptop dar nu oricine și-l permite, de aceea există ratele fixe pentru astfel de „investiții”. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Kira-10Z, laptop de 13.3 inci cu greutate de 1.1 kg

Există și laptopuri mai accesibilă cu procesor Core i5-5200U, 8GB RAM și Intel HD Graphics. Totuși, un SSD de 256GB nu e prezent pe orice laptop, iar diferențele majore sunt la dotări și design. De exemplu, ecranul de 13.3 inci nu e simplu LED HD ci e un LED IPS FullHD. Diferențe sunt vizibile atunci când vizionați un film sau chiar când vizionați o imagine.

Laptopurile compacte nu vin cu unități optice, dotare care mi se pare destul de inutilă deoarece USBuri 3.0 sunt mult superioare. Nu are nevoie de port LAN cât timp are tehnologie wireless, iar la o reinstalare a sistemului de operare, poate fi folosit un stick USB 3.0. Dotările sale speciale sunt următoarele: tastatură iluminată, USB 3.0 Sleep and Charge, WiFi ac, carcasă din magneziu și difuzoarele Harman Kardon. Am observat că mai toate laptopuri au acele difuzoare și ele sunt superioare ca și calitate.

Plusuri: arată foarte bine, performanțe ridicate, totul pornește instant, fiabilitate, autonomie mare.
Minusuri: nu e ieftin.

Toshiba Kira-10Z face parte din noua serie premium a acestui brand numită simplu, Kira. Prezintă multe caracteristici speciale și multe dintre ele sunt specifice ultrabookurilor. Am pus prezentarea de mai jos care nu e cu laptopul de sus ci e cu un model similar (din aceeași serie), astfel veți putea face alegerea corectă.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu