≡ Meniu

Toshiba Kirabook-109, laptop premium cu SSD

Toshiba Kirabook-109 e un model ceva mai performant decât unele deoarece are procesor Intel Core i5 și SSD. Deci sistemul dar și programele vor porni instant și un hard disk nu se poate compara ca și performanțe cu un SSD. Totuși pentru jocuri, eu aș alege un hard de 7200 RPM deoarece oferă mult spațiu de stocare și e mai recomandat. Având în vedere că acesta are doar acea placă video Intel, nu a fost conceput pentru jocuri. E un laptop premium care se adresează .

Dacă aveți un buget mult mai limitat atunci vă pot recomanda o altă serie sau unul cu procesor ceva mai ieftin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Kirabook-109, laptop premium cu SSD

Procesorul unui astfel de laptop e un Core i5-5200U de 2.2 GHz iar placa video e cea integrată. Un astfel de procesor nu e prezent pe laptopuri de gaming deoarece e de tip „U”. Ecranul de 13.3 inci are o imagine 1080p care oferă un plus de detalii dar și calitate. Un ecran IPS e peste unul clasic datorită unghiurilor de vizibilitate.

Are o memorie RAM de 8GB care nu mai poate fi mărită ca pe alte laptopuri dar nici nu-i văd sensul. Sistemul consumă cam 1GB și restul rămâne pentru aplicații. Spațiul intern e de ajuns chiar dacă nu e foarte mare pentru că totul e online (se pot salva fișierele pe web prin intermediul unor serivicii). Bateria sa de 4 celule e foarte bună deoarece, conform producătorului, oferă cel mult 15 ore de viață. Laptopuir similare pot costa ceva mai mult deoarece au procesoare Core i7 și SSD de 256GB, dar nu prea există aplicații care să necesite așa componente.

Plusuri: carcasă robustă și ușoară, design plăcut, performanțe ridicate, dotări suficiente și fiabilitate.
Minusuri: nimic.

Toshiba Kirabook-109 nu e un model prea accesibil și care poate fi cea mai elegantă soluție în acest preț. Dacă nu vă place acesta, sunt multe laptopuri Kira Book pe piață și toate mi se par destul de reușite iar prețurile sunt corecte pentru ce oferă. Prezentarea de mai jos vă poate ajuta să faceți alegere corectă dacă sunteți indecis.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu