≡ Meniu

Toshiba Kirabook-10D, laptop cu carcasă din magneziu

Laptopul Toshiba Kirabook-10D face parte din noua generație de modele premium de la acest brand însă nu e singura serie. Toate laptopurile din această serie arată la fel iar unele caracteristici sunt prezente pe toate: ecran 1080p de 13 inci, Procesor Broadwell, USBuri 3.0 și carcasă din aliaj ușor. Doar designul sugerează că e vorba de un model mai nou dar și componentele sunt destul de noi. Chiar dacă nu are Intel Skylake, Intel Broadwell mi se pare de ajuns.

Alternativele sunt multe însă nu toate sunt așa de compacte, mai precis, nu toate sunt ultra portabile (se mai numesc și ultrabookuri). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Kirabook-10D, laptop cu carcasă din magneziu

Procesorul acestui laptop e unul Core i7-5500U iar frecvența sa nu e foarte mare, deoarece e are tehnologie de economisire a energiei. Are o placă video integrată care nu poate fi la fel de utilă ca una dedicată (când vine vorba de jocuri). Nu e nevoie de performanțe grafice mai bune pentru redare video deoarece are suport HD.

Pe partea de imagine, ecranul e unul FullHD cu o diagonală de 13.3 inci. Un SSD așa de mare e de ajuns pentru aplicații și alte fișiere, însă pentru filme și muzică eu aș alege un hard extern cu USB 3.0. Dotările speciale sunt: tastatură iluminată, securizare Kensington Lock, carcasă din magneziu, difuzoare Harman Kardon, WiFi ac și altele. Nu are unitate DVD dar nici nu putea avea un așa laptop compact, însă pentru cei care țin neapărat să aibă, pot folosi o unitate DVD externă.

Plusuri: are tastatură iluminată, e ușor, USB 3.0 cu funcție de încărcare, Windows 8.1, autonomie de lucru mare și altele.
Minusuri: nu prea sunt.

Toshiba Kirabook-10D e un model destul de elegant și care poate fi folosit oriunde deoarece e portabil și are multe porturi. Nu se compară cu un desktop deoarece ecranul nu e la fel de mare ca unui monitor dar impresionează prin detalii. Un minus al laptopurilor e că nu pot fi upgradate așa de mul adică nu puteți pune chiar orice pe el. Unele nu suportă prea multă memorie RAM sau un alt hard.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu