≡ Meniu

Toshiba Portege Z30-A-18U, ultrabook cu SSD generos

Toshiba Portege Z30-A-18U e un laptop dintr-o serie business și se poate observa ușor din caracteristicile speciale. Oferă un plus de securitate a datelor și e nevoie ținând cont că se adresează unei categorii anume de utilizatori. Designul e unul elegant și e același ca și la variantele de 14-15 inci. Deci există și modele mai mari pentru cei care vor un ecran mai mare.

Alternative sunt destule deoarece poate nici nu aveți nevoie neapărat de TPM, cititor de amprentă sau carcasă din magneziu/aluminiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Portege Z30-A-18U, ultrabook cu SSD generos

Procesorul său e unul care e prezent și pe alte laptopuri – Core i7-4510U de 2 GHz. Placa video e cea din procesor – Intel HD Graphics 4400, iar la alte procesoare poate fi una ceva mai diferită dar nu cu mult. Nu e nevoie de o placă video dedicată cât timp nu e un laptop multimedia sau de gaming.

Ecranul are o protecție mată pentru ca imaginea să fie mai plăcută atunci când lumina e ceva mai puternică în jur. Calitatea imaginii e dată de imaginea 1080p dar și de tipul de iluminare – LED. Configurația e una office, dar are destul de multă memorie RAM – 8GB (poate fi extinsă la 16GB). Spațiul de stocare e oferit de un SSD mare care nu vi-l recomand pentru a ține filme sau muzică. Pentru stocare de fișiere, un hard disk e mai bun.

Nu are unitate DVD, dar instalarea aplicațiilor se face și de pe un stick USB. Ca și dotări are: card reader, difuzoare stereo, cameră de 2MP, porturi diverse, bluetooth și WiFi. Observ că are tehnologie WiFi ac care e foarte bună pentru că oferă o viteză excelentă pe wireless (e nevoie și de un router wireless compatibil). Bateria de tip Li Ion cu 4 celule are o autonomie de lucru de până la 10 ore.

Plusuri: sistemul de operare e decent (poate fi înlocuit), autonomie mare, carcasă din magneziu (construcție ușoară și robustă), încărcare USB, TPM etc.
Minusuri: nu e chiar ieftin.

Toshiba Portege Z30-A-18U e un laptop deosebit care se adresează unei anumite categorii de utilizatori. O prezentare care vă poate fi de folos în alegerea modelului dorit poate fi văzută mai jos.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu