≡ Meniu

Toshiba Qosmio X70-B-112, laptop de gaming de 17 inci

Toshiba Qosmio X70-B-112 nu e singurul laptop de la acest brand și din această serie, doar că acesta e superior modelului 113, evident. Mai precis, oferă mai multă memorie RAM dar și o unitate Blu-ray. Nu știu cât de folos poate fi acea unitate optică, mai bine nici nu le-ar fi instalat pe laptopuri. Spun asta deoarece există porturile USB 3.0 care sunt mult mai rapide iar perioada în care se imprimă diverse pe diskuri a cam apus. Toate fișierele mici pot fi stocate online prin intermediul unor servicii online.

Deci dacă diferențele de dotări/componente sunt așa de nesemnificative, atunci nici prețul nu poate fi așa de diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Qosmio X70-B-112, laptop de gaming de 17 inci

Spre deosebire de un laptop obișnuit, un laptop de gaming are un procesor cu performanțe mare și nu unul Low-voltage cu tehnologie de economisire a energiei (au terminația „U”). Îmi plac laptopurile mai mari deoarece îmi amintesc de vechiul desktop, adică un ecran generos pe care poți lucru/juca excelent. La acesta imaginea nu e HD+ ci FullHD dar și unghiuri de vizibilitate sunt pe măsură și așa trebuie să fie (cu cât e mai mare ecranul cu atât trebuie să fie mai clar).

Un laptop de gaming suportă mult memorie RAM, dar se pare că și la cele ieftine s-a mărit suportul dar nu văd rostul. Merită să upgradați un laptop dar într-o anumită limită deoarece toate componentele sunt importante, însă la aceste gadgeturi doar memoria RAM și mediu de stocare pot fi înlocuite/upgradate. Un laptop premium nou are Windows 10 preinstalat, dar acesta îl puteți instala ușor și rapid de pe un stick USB 3.0, în caz de reinstalare (setați din BIOS de pe ce să booteze).

Plusuri: arată foarte bine, nu e la fel de greu ca și vechile modele, tastatură iluminată, carcasă rigidă (datorită materialului din care e făcută – aluminiu).
Minusuri: nu sunt.

Toshiba Qosmio X70-B-112 nu e genul de laptop care să vi-l puteți permite dintr-un salariu de aceea există și ratele fixe ori puteți să mai așteptați până ce vi-l permiteți. Nu aș sta prea mult pe gânduri când vine vorba de un așa laptop la o reducere semnificativă de preț.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu