≡ Meniu

Toshiba Satellite C70-C-196, laptop negru cu hard de 1TB și Windows 10

Toshiba Satellite C70-C-196 e o variantă pe negru destul de accesibilă chiar dacă are ecran mare. Există un model pe alb care oferă aceleași componente și e normal ca și prețul să fie același. Dimensiunea ecranului e evidentă din poză deoarece tastatura pare a fi mai mică. Totuși, cred că producătorii ar trebui să renunțe la unitate DVD dar și la tastatura numerică. Sunt două dotări care cu timpul vor deveni nefolositoare, pentru că Windows-ul se poate instala rapid de pe un stick USB 3.0 și tastatură numerică aveți și în stânga.

Dacă aveți un buget suficient de mare pentru a-l achiziționa și nu vă place cum arată, optați pentru cel alb. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Satellite C70-C-196, laptop negru cu hard de 1TB și Windows 10

Procesorul său e destul de nou motiv pentru care e prezent doar pe laptopurile noi. Mai sunt și procesoarele Intel Skylake dar acelea sunt ceva mai scumpe și nu sunt diferențe de performanță între două serii consecutive (eventual, între o serie mult mai vece și aceasta). E vorba de Core i3 cu tehnologie de economisire a energiei și care are placă video HD 5500.

Ecranul mi se pare superb deoarece imagine e HD+ iar unele laptopuri mai scumpe pot avea chiar ecran FullHD sau 4K. Un ecran mare oferă și mult spațiu de lucru dar depinde, poate îl vreți doar pentru navigare web și viziona de filme. Un laptop nou suportă multă memorie RAM dar nu e nevoie de 16GB, ci e de ajuns cât are instalat. Apreciez că are Windows 10 preinstalat deoarece vă scutește de niște bani.

Plusuri: port USB 3.0, tehnologie bluetooth, procesor Broadwell, destul spațiu pentru stocare, arată bine.
Minusuri: nu e pentru jocuri 3D.

Toshiba Satellite C70-C-196 putea fi un laptop pentru gaming modest dacă avea o placă video dedicată, dar și așa procesorul e unul modest. Spun asta deoarece nu e un Core i5 sau i7 și are tehnologie de economisire a energiei (deci nu oferă performanțe foarte mari). Componentele unui laptop sunt concepute diferit de cele ale laptopurilor (sunt mai eficiente) deoarece laptopul se folosește de o baterie, dar poate fi conectat la priză ca un desktop.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu