≡ Meniu

Toshiba Satellite P50-C-18C, laptop cu Intel Skylake și GTX 950M

Toshiba Satellite P50-C-18C pare mai atractiv decât alte laptopuri deoarece nu are Windows, iar dacă ar fi avut, prețul nu ar mai fi așa de competitiv. Instalarea se poate face ușor și rapid prin intermediul unui stick USB 3.0 (deoarece e mult mai performant). Aș recomanda versiunea cea mai nouă – 10 pe 64 de biți, pentru că e cea mai reușită și îi va evidenția foarte bine performanțele sale. Fiind un model multimedia, poate fi folosit pentru orice: jocuri, filme, aplicații, navigare web, citit, redare muzică etc.

Un laptop cu așa componente nu putea fi ieftin poate doar dacă ar fi avut un ecran HD, procesor de tip U și o placă video GeForce GT. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Satellite P50-C-18C, laptop cu Intel Skylake și GTX 950M

Deci componentele sale au un rol foarte important și în funcție de ele e și prețul. Un procesor mai nou e mai eficient deoarece oferă performanțe superioare și un consum mai redus. De aceea, laptopurile noi nu mai au baterii de 6 celule ci de 4 celule (greutatea sa e redusă). Configurația sa e una cu Core i7-6700HQ, 8GB, un SSHD de 1TB, GTX 950M. Un laptop clasic nu poate avea așa componente, iar pe desktopuri, componentele sunt diferite.

Un așa laptop nu putea avea un ecran, ci doar unul deosebit – IPS cu imagine FullHD. Ca și caracteristici speciale are: carcasă din aluminiu, touchpad cu gesturi, finisaj auriu, WiDi, Kensington Lock. Acestea sunt prezente și pe alte laptopuri și mi se par utile. Unele laptopuri oferă chiar și tastatură iluminată și e utilă dacă lucrați pe el seara ori noaptea. Un laptop are nevoie de un mouse fie că are touchpad sau ecran tactil deoarece mouse-ul oferă acel plus de precizie.

Plusuri: are un design plăcut, ecran 1080p, performanțe ridicate, WiFi ac, are doar 2 kg, USB 3.0 cu Sleep-and-Charge.
Minusuri: nu sunt.

Toshiba Satellite P50-C-18C arată cam ca și serie precedentă, însă prezintă și îmbunătățiri. Bineînțeles, pentru cei cu pretenții mai mari, există variante cu ecran de 17 inci dar și componentele sunt pe măsura dimensiunilor. În general, laptopurile mai mari sunt mai bune dar sunt mai greu de transportat.

{ 5 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • cipirian

  Contra:
  produsul este silver si nu gold (pe cutie este specificat gold, eroare toshiba)
  in parta dreapta doar un port usb si hdmi, cele doua porturi usb sunt in stanga
  nu exista bay dvd
  grilele de ventilatie sunt pe ambele laturi in partea din spate
  nu exista drivere pe site pentru win8, doar pentru win10/64bit (merg cele de win10, nvidia separat)
  se incalzeste intre touchpad si laterala dreapta ceea ce ste deranjant cand tastezi
  Incarcatorul foarte mare dimensional (anii 2000)pentru cei 6. 3A pe care-i livreaza(135X60X30mm)

  Pro:
  tastatura placuta la atingere
  Sshd rapid
  Camera web hd
  Bateria promite +3 ore la 100% luminozitate

 • sefan

  Bun gasit!
  Exista posib montarii unei tastaturi de la vreun model cu backlight??

 • stefan

  azi l-am cumparat…daca instalez win7 ultimate e posibil sa nu mearga ok??
  am un win7 ultimate orig (licenta)

 • admin

  Din păcate nu i se poate pune tastatură iluminată.
  Legat de sistem de operare există 3 variante:
  #1 Poți să instalezi Windows 7 (fără drivere) și să-i faci update la Windows 10, apoi să instalezi driverele lui originale pentru 10.
  #2 Poți să instalezi Windows 10 din prima și să instalezi driverele originale. Windows 10 instalează automat driverele de pe net, dar s-ar putea să nu le găsească pe toate.
  #3 Ai putea rămâne cu Win 7, dar e de recomandat să-i instalezi Windows 10 deoarece laptopurile acestea noi sunt făcute să funcționeze cu cel mai nou Windows de pe piață la momentul respectiv.

 • Daniel

  Ce temperaturi are in jocurile noi (GTA 5, Saints row 4 ) ?

Lasă un comentariu