≡ Meniu

Toshiba Satellite Z30-B-10C, laptop cu carcasă din magneziu

Toshiba Satellite Z30-B-10C e un ultrabook destul de performant deoarece are un Core i5 din ultima generație. Cele Core i7 sunt mai bune dar și prețul e ceva mai mare. Dacă vi se pare prea scump atunci optați pentru un laptop clasic cu ecran de 14 inci. Ideea e că laptopurile cu ecran mai diferit de cel de 15 inci, sunt destul de puține. Un laptop compact nu are multe dotări dar unele sunt chiar nefolositoare (cum e unitate optică, cititorul de carduri, tastatura numerică, USB 2.0). Se poate conecta o unitate DVD externă dacă chiar doriți să aveți una.

Alternativele sunt multe deoarece acesta e un laptop dintr-un segment premium iar prețul e destul de mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Satellite Z30-B-10C, laptop cu carcasă din magneziu

Performanțele sunt ușor peste medie cu aceste componente și cea mai importantă componentă e procesorul. E un Core i5 cu tehnologie de economisire a energiei, dar când e nevoie de mai multă performanță, intervine tehnologia Turbo Boost. Ecranul Full HD de 13.3 inci nu prezintă tehnologie touch, astfel nu veți putea interacționa doar cu degetele.

Memoria RAM e una de 8GB dar poate fi extinsă la 16GB deoarece unele aplicații pot să necesite mai multe resurse hardware. Din poza de sus dar și din clip se poate observa că are multe porturi poziționate lateral și că îi lipsesc unele dotări, care sunt prezente pe altele. MIe mi se par inutile și mă refer la cele care le-am menționat mai sus. Dotările speciale sunt multe: tastatură iluminată, carcasă din magneziu, securizare Kensington, încărcare prin USB 3.0 și altele.

Plusuri: greutatea foarte redusă, port USB 3.0, Windows 8.1 preinstalat, WiFi ac, carcasă robustă și ușoară.
Minusuri: nu are Windows 10, dar puteți face un upgrade.

La capitolul design, Toshiba Satellite Z30-B-10C nu diferă cu mai nimic de generația precedentă. Chiar dacă aceste laptopuri nu prezintă un ecran mare, se poate conecta un televizor dacă aveți un cablu HDMI. Clipul de mai jos e unul destul de util pentru cei care nu au văzut un astfel de gadget și e vorba de seria precedentă.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu