≡ Meniu

Toshiba Satellite Z30-B-110, ultrabook de 1.2 kg cu WiFi ac

Toshiba Satellite Z30-B-110 e un laptop ceva mai portabil decât restul deoarece are o carcasă metalică și e de 13 inci. Arată foarte bine pe argintiu și se datorează și materialului din care e confecționat – magneziu. Putea fi și din aluminiu, dar există alte materiale mai bune deoarece oferă o construcție mai rigidă (mai bună). Avantajul acestor materiale e că fac ca laptopul să fie foarte ușor.

Poate că e cam scump, însă e cel mai ieftin Z30 și acest aspect se datorează procesorului. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Satellite Z30-B-110, ultrabook de 1.2 kg cu WiFi ac

Cea mai importantă componentă hardware e procesorul iar la aceasta e un Core i3 Broadwell. Această e ultima generație de procesoare și oferă multe soluții. Până acum am văzut doar procesoare Core i5 și i7 din seria Broadwell, dar e bine că apar și variante mai ieftine. Ecranul nu prezintă nimic special, poate doar că e subțire.

Pe partea de memorie are o plăcuță cu 4GB memorie la o frecvență de 1600 MHz. Placa video integrată e una de tip HD 5500 și pentru jocuri e nevoie de ceva mai bun. Poate că un hard oferă mai mult spațiu însă nu se poate compara cu un SSD la capitolul performanțe.

Dotările sale sunt următoarele: difuzoare stereo, microfon, card reader, cameră web, HDMI, ieșire audio, LAN, USBuri 3.0, VGA, bluetooth etc. Bateria de 4 celule oferă o autonomie bună pentru cei care îl folosesc doar pentru aplicații. Alte caracteristici speciale sunt: tastatura iluminată, securizare Kensington, carcasa din magneziu, touchpad care acceptă gesturi, cameră web FullHD, Windows 8.1 etc. Tehnologia WiFi ac e cea mai nouă și veți beneficia de performanțe maxime doar dacă aveți un router compatibil. Bineînțeles, e nevoie și de un abonament la internet cu conexiune foarte bună.

Plusuri: are porturi USB 3.0, multe caracteristici speciale, sunet decent, SSD, bluetooth etc.
Minusuri: nu e prea performant.

Toshiba Satellite Z30-B-110 e o alegere iar dacă vă place că e portabil, nu văd de ce ați alege altul. Nu e singurul model din seria Z, există și cu ecran mai mare dar prețul e pe măsura dimensiunilor dar și a configurației.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu