≡ Meniu

Toshiba Satellite Z30-B-13N, ultrabook cu ecran de 13 inci

Acest Toshiba Satellite Z30-B-13N nu e un laptop oarecare ci e un ultraportabil de 13 inci. Deci greutatea sa e una redusă, iar datorită dimensiunilor sale nu are prea multe porturi, nici unitate DVD și tastatură numerică. Un laptop mai mare le are însă dacă e prea subțire, unitate optică tot nu e prezentă. Mi se pare o dotare inutilă și unii utilizatori preferă un caddy pentru a pune un SSD sau un alt hard disk. Un SSD e net superior unui hard disk deoarece totul pornește instantaneu.

Alternativele sunt destul de multe deoarece acesta nu e un model ieftin, iar laptopuri cu Core i3 sunt destul de multe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Satellite Z30-B-13N, ultrabook cu ecran de 13 inci

Procesorul acestui laptop e unul cu consum redus deoarece are tehnologie ceva mai avansată. E vorba de Core i3-5015U care e prezent pe multe laptopuri. Placa video e integrată și e una de tip HD 5500, iar pentru cei ce vor mai mult, o placă video dedicată e superioară. Ecranul său e de 13.3 inci iar imaginea e de tip HD. Unele serii au chiar și imagine FullHD pentru a observa mai multe detalii.

Memoria RAM e una de 4GB cu posibilitate de upgrade până la 16GB deoarece suportă și are un slot liber, iar eu nu aș pune mai mult de 8GB. SSD-ul acestui model e destul de mare iar pentru mai mult spațiu de stocare puteți conecta un hard extern. Dotările sale sunt destul de multe și unele nu sunt prezente chiar pe orice laptop. Greutatea redusă se datorează materialului din care e confecționată carcasa dar și datorită bateriei sale.

Plusuri: USB PowerShare, greutate redusă, Windows preinstalat, fiabilitate ridicată, tastatură iluminată, autonomie de lucru mare, cameră web de 2MP.
Minusuri: nu are Core i5.

Toshiba Satellite Z30-B-13N poate fi următoarea voastră alegere dacă vreți un laptop mai special care să puteți să-l folosiți în orice condiții. Clipul de mai jos e cu un astfel de model iar unele componente pot fi diferite dar prețul e relativ același și nu poate fi ca și cel al unui laptop clasic.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu