≡ Meniu

Toshiba Satellite Z30-B-158, laptop de 1.2 kg cu carcasă din magneziu

Toshiba Satellite Z30-B-158 face parte din cea mai recentă serie ultraportabilă și chiar dacă nu e la generația a treia cum e la alte serii, tot are un procesor Intel Broadwell. Această serie e peste altele însă doar la capitolul dotări, deoarece procesorul nu e cel mai performant de pe piață. Bineînțeles, laptopul e un gadget care are baterie și deci consumul configurației trebuie să fie cât mai mic. deci, un laptop de gaming, de exemplu, e genul de laptop care îl folosiți doar acasă și îl puteți ține conectat la priză.

Alternativele sunt destul de multe deoarece acesta nu este un laptop ieftin și poate cp nici nu vreți unele dotări oferite de acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Toshiba Satellite Z30-B-158, laptop de 1.2 kg cu carcasă din magneziu

Procesorul acestui model e unul de tip Core i5-5200U de 2.2 GHz și e destul de popular deoarece e prezent pe multe laptopuri (multimedia, office, business). Ecranul de 13.3 inci e suficient de mare pentru cei care vor să vadă un film pe el și pentru aplicații profesionale, aș recomanda un laptop mai mare (de 15 sau 17 inci).

Ar fi fost interesant dacă imaginea era puțin mai detaliată dar și așa detaliile sunt destul de multe – ecran HD. Laptopul suportă mai multă memorie decât are instalat dar eu consider că e de ajuns cât are pentru că sistemul nu consumă mai mult de 1 GB. Un laptop așa de mic nu are unitate optică dar reinstalarea unei aplicații ori a unui program se poate face cu ajutorul unui stick USB 3.0. Dotările speciale ale acestui laptop sunt destul de interesante și nu ar trebui neglijate – tastatură iluminată, trei UBSuri 3.0 SSD.

Un laptop premium trebuie să aibă Windows 10 preinstalat în special dacă acel model nu are unitate DVD.

Plusuri: port USB cu funcție de încărcare, carcasă robustă, WiFi ac, design elegant, componente noi, SSD.
Minusuri: nu prea sunt.

Toshiba Satellite Z30-B-158 e alegerea corectă pentru cei care vor un gadget compact însă nu vor o tabletă datorită faptului că nu are tastatură fizică, ci doar cea digitală (de pe ecran). Totuși, există tablete cărora le puteți pune sau conecta wireless o tastatură.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu