≡ Meniu

TP-Link Archer C2 AC750, router Fiberlink 1000

Dacă ai internet Fiberlink 1000 de la RDS ori de la orice alt furnizor de net atunci acest router TP-Link Archer C2 AC750 e unul e care eu îl recomand. În momentul de față e la reducere având un preț de sub 200 lei aici.
Se adresează celora care au net Gigabit (1000 Mbits), dar și celora care au viteze 100 Mbits. De exemplu la 100 Mbit merge cu 8-10MB pe cablu, dar și pe wireless. Deci, se descurcă formidabil în comparație cu un router D-Link Dir 600 care duce maxim 7MB pe cablu, iar pe wireless undeva la 4-5MB.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar printre faptul că suportă net Gigabit, acest model are și două benzi.

TP-Link Archer C2 AC750, router Fiberlink 1000

Pe partea de specificații se laudă cu un procesor MediaTek la 580Mhz, iar memoria RAM e de 64MB. Poate că specificațiile par cam praf, dar ce pot spune e că nu cade, iar torrentele merg excelent spre deosebire de modelul Dir 600 de la D-Link.
Are port USB așa încât să poți conecta o imprimantă și mai apoi să o poți utiliza în rețea. Mai trebuie instalat un mic progrămel (USB Printer Controller) și driverele de la imprimantă/multifuncțional și totul va funcționa bine.
Venind cu dual band înseamnă că dacă ai un dispozitiv compatibil atunci o să poți folosi banda de 5Ghz care e una foarte rapidă și stabilă, chiar dacă are o arie mai mică.

Avantajele unui astfel de router ar fi în primul rând stabilitatea, că vine cu port USB, disponibilitatea a două benzi și că nu costă prea mult.
Din păcate nu poți stinge luminițele și nu are suport 3G/4G. Acestea fiind singurele minusuri.

Deci, dacă te interesează un router pentru internet de 1000 mega atunci acesta ar fi recomandarea mea. Dacă nu ai un laptop din 2015 s-ar putea să nu te poți folosi de banda de 5Ghz. (Am văzut că pe noile laptopuri Toshiba a fost implementat standardul ac.)

{ 3 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Misu

  Am achizitionat acest model de Black Friday. In comparatie cu ruterul anterior acesta nu se deconecteaza si e mai rapid, chiar de doua ori mai rapid.
  Singurul lucru care nu-mi place la el e ca becul de la net nu se face portocaliu atunci cand nu e net.

 • sorin

  Daca tot faceti comparatie cu D-link atunci alegeti un model la acelasi nivel de performanta, nu cu Dir 600 care este un model inferior. Este normal sa fi e mai bun acest model de TP-link. Eu am folosit multa vreme Dir-615 si nu am avut nici o problema cu el(instabilitate wi-fi…..)

 • admin

  Ai dreptate, trebuia să compar Archer C2 cu D-link GO-RT-AC750, dar și această comparație nu era prea potrivită întrucât Archer c2 are Ethernet 10/100/1000 pe când D-link-ul are 10/100. Un alt avantaj al TP-Link ar fi existența portului USB.

Lasă un comentariu