≡ Meniu

Zanussi Retro ZCG56GGL, aragaz Retro

Aragazul Zanussi Retro ZCG56GGL e unul destul de interesant și mă refer strict la capitolul design. Bineînțeles, majoritatea sunt pe gaz dar există și modele electrice sau mixte (cuptor electric+plită pe gaz). La cele Retro/rustice, nu veți găsi alimentare electrică ori mixtă, pentru că nu e prea logic. Arzătoarele sale sunt cele uzuale iar cuptor e ca oricare altul. Prefer aragazuri mai noi deoarece sunt mai bine realizate și au siguranță pentru stingerea flăcării. Există și cuptoare cu microunde pentru cei care vor să gătească puțin și nu folosesc plita, dar acelea nu au un design retro.

Alternativele sunt multe dacă nu vă interesează designul. Dacă alegeți aparate retro, trebuie să aveți și un mobilier corespunzător (nu prea modern). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Zanussi Retro ZCG56GGL, aragaz Retro

Plita arată destul de bine iar cele 4 zone de gătit oferă un randament ridicat. Plitele electrice nu vor găti la fel, dar poate nici nu obișnuiți să frigeți mâncarea. Cel mai puternic arzător e cel mare – 2 kW, iar cel mai puțin performant e de 1 kW. La plitele incorporabile,e grătarul poate fi pe bucăți, iar la aragazuri e unul singur.

Cuptorul are alimentare cu gaz, aprindere electrică, capacitate de 61 litri, siguranță și funcție de încălzire inferioară. E dotat și cu: orificiu evacuare abur din cuptor, ușă cuptor ușor de curățat și cablu de alimentare (pentru aprindere electrică). Chiar dacă are aprindere electrică, voi puteți aprinde arzătoarele chiar și cu bricheta. Dimensiunile aragazului sunt următoarele: 85 cm înălțime, 50 cm lățime și 60 cm adâncime. Finisajul e pe alb dar există și alte aragazuri retro, dacă nu vă place acesta.

Plusuri: e compact, arzătoare puternice, e îngust, design special și ușor de folosit.
Minusuri: nu prea sunt.

Zanussi Retro ZCG56GGL poate fi ales dacă aveți un buget mic, iar pentru cei care sunt dispuși să cheltuie mai mult, le recomand incorporabilele care oferă mai multe funcții. Plitele incorporabile oferă sistem de aprindere electrică integrată, adică e suficient să apăsați și să rotiți butonul. Deasemenea, există și arzătoare Wok care oferă o putere mai mare de ardere pentru un un alt mod de gătit.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu